|

Bu yola baş koydu

Hollanda''da yaşayan ve ülke bürokrasisini birbirine katan Kayserili Mustafa Karaşahin Yeni Şafak''a konuştu. Karaşahin, ''Elimden aldıkları evlerin intikamını burunlarından fitil fitil getireceğim'' dedi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 20:43 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu yola baş koydu
Bu yola baş koydu

Hollanda''yı birbirine katan Kayserili Mustafa Karaşahin, yaşananları Yeni Şafak''a anlattı. Her gün binlerce dilekçe yollayarak belediyeyi çalışamaz hale getiren Karaşahin ile Dordrecht yönetimi arasındaki anlaşmazlık, Karaşahin''in dairesinde oturan Polonyalı kiracılar yüzünden başladı. Kiracıların gürültü yaptıklarını öne süren Dordrecht Belediyesi''nin kendisine haksız yere ceza kestiğini söyleyen Karaşahin, ''Mahkeme dosyanın içine bakmadan beni haksız buldu ve iki gayrimenkulümü elimden aldı, ben de belediyeye; gayrimenkullerimi elimden alırsanız bu olay husumete dönüşür, dedim'' ifadelerini kullandı.

BELEDİYEYE ZARARI YARIM MİLYON EURO

Dordrecht Belediyesi ile Karaşahin arasında 2009 yılında başlayan husumet, Karaşahin''in iki yıl içinde belediyeye tam 3 bin 500 dilekçe yazmasına neden oldu. Hollanda yasaları, bilgi almak amacıyla vatandaşın gönderdiği dilekçeleri dört hafta içinde cevaplandırmasını zorunlu kılıyor. Zamanında cevaplandırılamayan dilekçeler için ise bin 260 euroya kadar tazminat öngörülüyor. Yaşadıklarının intikamını almak isteyen Karaşahin''in belediyeye maliyeti ise yılda yaklaşık 500 bin euroyu buluyor.

BENİ HAFİFE ALDILAR

Hollanda tarihinde daha önce böyle bir olayın görülmediğini ifade eden Karaşahin, ''Kendilerine gönderdiğim dilekçeler için zamanında cevap vermezlerse bana tazminat ödemeleri lazım. Bana 15 bin Euro kadar para tahakkuk ettiler, fakat bu para elime geçmedi. Bu parayı onlara olan borcumdan kestiler'' dedi.

BİR KURUŞ BİLE ALAMADILAR

Belediye''ye açtığı davada kendisini kazanmış olarak gördüğünü belirten Karaşahin, ''Pes etmeyeceğimi anladılar. Bu benim için gurur verici. İhaleyle dairelerimi sattılar ancak belediyenin eline bir şey geçmedi. Çünkü dairelerim ipotekliydi. Parası bankaya gitmiş oldu. Belediye benden bir bile kuruş alamadı'' diye konuştu.

KİMSENİN KARŞISINDA ASLA DİZ ÇÖKMEM

Belediyeye her gün binlerce dilekçe gönderen Karaşahin, ''Kanunun bana vermiş olduğu hakkı kullanıyorum. Benim dosyamda şu anda beş memur çalışıyor. Karşımdaki belediye de olsa devlette olsa korkmam Allah'tan başka kimsenin karşısında diz çökmem. Hakkımı ararım'' dedi.

DİLEKÇE YAZARKEN İLHAM GELİYOR

Belediye gönderdiği dilekçeleri yazarken, ilham geldiğini ve bazen de başka örneklere bakıp dilekçe yazdığını söyleyen Karaşahin, ''Dilekçeleri yazarken, belediyenin araştrıp cevaplamasının zaman alacağı konuları seçiyorum. Bazı durumlarda da çok saçma mektuplar yazıyorum. Gönderdiğim dilekçelerin içeriği ne olursa olsun tamamını yanıtlamak mecburiyetindeler'' ifadelerini kullandı.

10 yıl önce