|

Bülent Yıldırım: Kolomb'u Müslümanlar karşıladı

İHH'nın Van depreminde yetim kalan çocuklar için yaptırdığı 64 daire ailelere teslim edildi. Anahtar teslim töreninde konuşan İHH Başkanı Yıldırım, "Küba’da Cami vardı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirenlere seslenerek “Göreceksiniz Kolomb Amerika’ya gittiğinde orada onu karşılayanların Müslümanlar olduğu ortaya çıkacak" dedi.

15:35 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 16:46 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
.
.

İHH İnsani Yardım Vakfı,  2011 yılında Van'da meydana gelen depremde yetim kalan çocukların ailelerine 64 dairelik kalıcı konut yaptırdı. Van merkezde 7 buçuk dönümlük arazi üstüne kurulan ve 2 milyon 625 bin 699 USD maliyeti olan konutların anahtarları, düzenlenen törenle ailelere teslim edildi. Merkezi Kuveyt'te bulunan International Islamic Charitable Organisation (IICO) desteğiyle gerçekleştirilen konutlar 400 kişiye sıcak yuva olacak.


KOLOMB’U MÜSLÜMANLARIN KARŞILADIĞINI YAKINDA GÖRÜLECEK

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ‘Küba’da Cami vardı’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenenlere seslenerek, “Yakında göreceksiniz Kristof Kolomb Amerika’ya gittiğinde orada onu karşılayanların Müslümanlar olduğu ortaya çıkacak. Orada Müslümanlarda vardı. Bazı kaynaklarda başörtülü kadınlar da vardı. Arkeolojik kazılarda tespih taneleri çıktı. Ama bunların hepsi katledildi. Amerika’da zamanında bir takım ailelerde bu belgeler vardı. Bu belgeleri Amerika topladı. Tarihlerinin hikâye olduğu katliamcı olduğu ortaya çıkacağı için bunları söylemediler” dedi.


TÜRKİYE’NİN BAŞKA GÖZE İHTİYACI YOK

İslam dünyasına çağrıda bulunan Yıldırım, “Türk, Kürt, Arap kim olursa olsun biz kardeşiz, biriz. Bizim aramıza kimse giremez. Bizim meselemizi biz çözeriz. Başka göze ihtiyaç yok. Biz kendi ihtiyaçlarımızı görürüz. Türkiye’nin zenginlik problemi yok. Türkiye’nin sadece biraz organize etme sorunu var” diye konuştu.


Türkiye çok yol aldı


Yıldırım, devletin güzel organizeler yaptığını belirterek “Bütün dünyayı gezdim. Bütün afetlerde, savaş bölgelerinde bulundum. O doğal afetlerin yıktığı yerleri, yerle bir olmuş evleri gördüm. Sadece Türkiye’de doğal afetlere müdahale ve kalıcı projelerin bittiğine şahit oldum. 25 binden fazla ev yapıldı. Bu insanlara dağıtıldı. Türkiye dünyaya nazaran çok yol almıştır” ifadelerini kullandı. 


GAZZE'DE YIKILAN EVLER ONARILACAK

Yıldırım, bir müjde de vererek Kuveyt ile birlikte Suriye’nin imarını yapacaklarını ve Gazze’de yıkılan evlerinin onarımını yapacaklarını ifade etti.

#Bülent Yıldırım
#İHH
#Van
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kristof Kolomb
9 yıl önce