|

Bunlar sahte çevreci

Validebağ Korusu''nun yanında yapılan camiyi istemeyenlerin sahte çevreci olduğunu söyleyen Hilmi Türkmen, ''Karşı çıkanlar tamamen menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor" dedi.

Hamdi Koçoğlu
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bunlar sahte çevreci
Bunlar sahte çevreci

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki yapımına başlanan caminin inşaatına bir grup vatandaşın tepki göstermesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Cami yapımına tepki gösteren grupla yaptığı görüşmenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Başkan Hilmi Türkmen, ''Bana geldiler, gelir gelmez ''camiye karşı değiliz, yapıya karşıyız'' dediler. Bölgede cami yok. Kimse bize çevre duyarlılığı edebiyatı yapmasın. Cami inşaatını mahallelilerin yüzde 80'i istiyor, yüzde 20'si istemiyor. Karşı çıkanlar tamamen menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor. Bunlar sahtekâr çevreciler.'' şeklinde konuştu. Türkmen ayrıca eylemci grubun belediyeye ait araçlara zarar verdiği ve inşaatın çalışmasını engelledikleri gerekçesiyle, eylemci şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

MENFAATLERİ ZARAR GÖRDÜ

Cami inşaatını istemeyenlerin menfaatlerine zarar geldiğinin altını çizen Türkmen, ''Yıllardır bedava bizim bu alanımızı otopark olarak kullanıyorlardı. Ne çevreciliği. Otoparklarını ellerinden alıyoruz. Bu milletin malını sen otopark olarak kullanamazsın. Otoparkları elden gidiyor bir de cami olunca ezan olunca bunlar değişiyor'' ifadelerine yer verdi.

Caminin ruhsatını ve planlarını basın mensuplarına gösteren Hilmi Türkmen, ''Türkiye'de camilerin yüzde 80'nin tapusu yok. Çoğu kaçak durumda. Ama biz burada ruhsatlı, projesi onaylı bir cami yapıyoruz." diye konuştu.

Gerginlik devam etti

Üsküdar Validebağ''daki gerginlik bugün de devam etti. Otopark olarak kullanılan alanının usülsüz şekilde imara açıldığı iddia eden bölge sakinleriyle belediye çalışanları karşı karşıya geldi. Öğle saatlerinde devam eden caminin inşaat çalışmasına mahkeme kararı nedeniyle ara verildi.

Durdurma kararı çıktı

İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üskü-dar''da Validebağ Korusu''nun girişine yapılması planlanan camiyi de kapsayan Nazım İmar Planı Tadilatı''nın yürütmesini durdurdu. Mahkeme, o mahalde dini tesise ihtiyaç bulunduğuna dair analiz yapılıp yapılma-dığının davalı İBB''den sorulmasına karar verdi.

10 yıl önce