|

Burger King'de dövülen Halil okul sözü verdi

AK Parti Gençlik Kolları geçtiğimiz günlerde Şirinevler Burger King'de müşterilerin artığı patatesleri yediği için işletmenin müdürü tarafından feci şekilde dövülen Suriyeli Halil'i ve ailesini ziyaret etti. Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın, 10 yaşındaki Halil'den okula gitme sözü aldı. Halil'in ailesi her türlü yardımı geri çevirdi.

21:21 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:20 - 24/01/2015 Cumartesi
Diğer
Geçtiğimiz günlerde Burger King'in Şirinevler şubesinde, müşterilerden kalan patatesleri yemek isteyen Suriyeli çocuk işletme müdürü tarafından  feci şekilde dövülmüştü. Kanlar içinde kalan küçük çocuk çevrelerin tepkisi ile Burger King'den çıkarılmıştı. Şiddet olayının sosyal medyada gündem olmasından sonra Burger King, Halil'i döven müdürün işine son verdiği duyurdu.


Suriye'deki savaştan dolayı yaşadıkları Halep'ten kaçarak Suriye'ye gelen Halil ve ailesinin bu akşam ziyaretçileri vardı. Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ve ekibi Halil ve ailesini ziyaret etti.


Suriyeli Halil 10 yaşında, iki kardeşi, annesi ve babası ile birlikte yaşıyor. Suriyeli aile, kendilerine teklif edilen her türlü yardımı reddediyor ve sürekli hallerine şükrediyor.


Ziyaretle ilgili yenisafak.com.tr'ye konuşan Boynukalın, "Halil'i hamburger yemeye çıkaracaktık ama ailesi bizi ağırlamak istedi. Evlerinde misafir olduk. Arap kahvesi ikram ettiler. Hiçbir yardımı kabul etmiyorlar. Halil babası Zekeriya Bey anne ve babasını savaşta kaybetmiş.Çok zor günler geçirmelrine rağmen hallerine şükredip Türkiye'nin kendilerine kucak açmasından dolayı Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımıza sürekli dua ediyorlar" dedi.


Çok karakterli bir çocuk


Boynukalın, Halil ve iki kardeşinden belediyeye bağlı Suriyeliler için açılan okula gitmeleri için söz aldıklarını kaydetti. Boynukalın, "Halil e kardeşlerinin Suriye'deki eğitimleri yarıda kalmış. Ne olursa olsun okuluna devam etmesi gerekiyor. Kendisini ikna ettim, kardeşleri ile birlikte Bahçelievler Belediyemizin Suriyeliler için açtığı okula gidip hem ana dilinde eğitimini alacak hem de Türkçe öğrenecek. Yaşadığı şoku henüz atlatamamış ama çok güçlü ve karakterli bir çocuk Halil. Eğitimini bizzat takip edeceğim" dedi.
#ak parti gençlik kolları
#abdurrahim boynukalın
#suriyeli halil
#burger king suriyeli çocuk
9 yıl önce