|

Bürokraside ilk seçim istifası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Aydın Ünal, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday olabilmek amacıyla görevinden istifa etti. Türkiye'de son 12 yılda tarih yazıldığını belirten Ünal, "Yeni Türkiye'nin oluşumunda, tarihin inşasında ve yazımında, ekibimle birlikte görev almış olmak, bu önemli sürece yakından tanıklık etmiş olmak bizim için hep şeref vesilesi oldu, olmaya devam edecek" dedi.

11:28 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 16:09 - 30/01/2015 Cuma
Diğer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Aydın Ünal, Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday olabilmek amacıyla görevinden istifa etti.


Ünal, yaptığı açıklamada, "Bu davaya, bu davanın somut tezahürü AK Parti'ye ve onun liderine, sonradan Başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hizmet etmiş olmanın, onunla yol arkadaşlığı yapmış olmanın eşsiz gururu içindeyim" ifadesini kullandı.


Türkiye'de son 12 yılda tarih yazıldığını belirten Ünal, "Yeni Türkiye'nin oluşumunda, tarihin inşasında ve yazımında, ekibimle birlikte görev almış olmak, bu önemli sürece yakından tanıklık etmiş olmak bizim için hep şeref vesilesi oldu, olmaya devam edecek" dedi.


Başdanışmanlık ve metin yazarlığı görevinden ayrılmadığını, aslında bir ara verdiğini vurgulayan Ünal, şunları söyledi:


"Sayın Cumhurbaşkanı'ndan öğrendiklerimi, edindiğim tecrübeyi, şimdi siyaset alanında değerlendirmek, millete hizmet yolunda farklı bir alanda devam etmek istiyorum. Hiç kuşkusuz takdir, AK Parti'nin ilgili kurullarının ve Sayın Başbakanın'dır. Hedefe ulaşmaktan ziyade, bu yola çıkmış olmayı, bu yolda yürüyor olmayı bile çok değerli görüyorum. Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi, millete, devlete ve insanlığa hizmet yolunda niyetimiz hayr, inşallah akıbet de hayr olur."


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarını yazıyordu 

Aydın Ünal, 22 Ocak 1970'de Ankara Keçiören'de doğdu. Aslen Ankara'nın Güdül ilçesindendir. Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Ünal, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde okudu, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.


1980'li yıllardan itibaren çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. Çok sayıda dergide şiir, hikaye ve makaleleri yayımlandı. Hak-İş Konfederasyonu'nda basın danışmanlığı görevinde bulunan Ünal, AK Parti’nin kuruluşunda ve parti programının yazımında görevler aldı. Ünal, 2002'den itibaren, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın siyasi danışmanlığını yaptı.


Aydın Ünal, 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olarak konuşma metinlerini hazırlayan ekibin başına getirildi ve konuşma metinlerini hazırladı.


2013 yılında Başbakan başdanışmanı olan Aydın Ünal, 28 Ağustos 2014'ten itibaren, Cumhurbaşkanıbaşdanışmanı olarak bu görevini ifa etti.


İngilizce ve Arapça bilen Aydın Ünal, evli ve 1 çocuk babası.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için kanun gereği görevinden çekilmesi veya ayrılması gerekenlerin, en geç 10 Şubat 2015 Salı günü mesai bitimine kadar görevden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirmişti.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başdanışmanı Aydın Ünal
#seçim istifası
9 yıl önce