|

Bursa, yerli üretim ağını genişletiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Türkiye’nin ilk hafif raylı sistem araçlarını üreten Bursa’nın havacılık ve savunma sanayiinde de yüzde 100 yerli üretimler gerçekleştireceğini açıkladı. Altepe, “Raylı sistemler alanında doğan bu yeni trend, benzer diğer üretimler için de kapıyı araladı” dedi.

Yeni Şafak
10:43 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:49 - 29/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ile görüştü. Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen buluşmada, Bursa ekonomisinin durumu ve marka bazlı çalışmalar ele alındı. Başkan Altepe, daha önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında özel bir firma tarafından tamamen yerli kaynaklarla hafif raylı sistem araçlarının üretildiğini ve aynı fabrikanın hızlı tren parçası imalatına da geçtiğini hatırlatarak, atılan adımlarla özgüvenini iyice kazanan sanayinin havacılık ve savunma sanayiinde de benzer yatırımları yapmak için mesai harcadığını kaydetti. Raylı sistem araçlarının banttan çıkmasıyla tüm dünyanın dikkatinin Bursa’ya çekildiğini ve muadil firmanın vagon satış fiyatında 3’te 2 oranında indirime gittiğini belirten Altepe, “Raylı sistemler alanında öz kaynaklar lehinde güzel bir trend oluşturuldu. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde doğan bu yeni trend, benzer diğer üretimler için de kapıyı araladı” dedi.


'SANAYİNİN EMRİNDEYİZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, makine parkuru yeni olan ve insan kaynağı sıkıntısı bulunmayan sanayinin yüksek teknolojili ürünleri üretmemesi için ortada bir neden görünmediğini vurguladı. “Bursa, üretim alt yapısı güçlü bir kent. Üretim varsa her şey var. Üretim yoksa sıkıntı çok. O yüzden üretmemiz, daha fazla kazanmamız lazım” diyen Altepe, konuşmasında stratejik ürünler üzerinde durdu. Artı değeri yüksek ileri teknoloji ürünlere yönelmenin gerekliliğine dikkat çeken Başkan Altepe, bugün saat parçası kadar bir uçak parçasının bir TIR patatesten daha pahalı olduğunu, karlılığın da buna paralel yapı arz ettiğini söyledi. Başkan Recep Altepe, “Teknolojik ürünleri yüzde 100 yerli kaynaklarla üretirsek, hem ekonomi hem de tanıtım açısından büyük gelişme gösteririz. Biz burada Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicimizin yanındayız ve her türlü desteğe hazırız. Yeter ki doğru strateji kurulsun ve adımlar atılsın” diye konuştu.


10 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ise, Başkan Altepe’nin Bursa’yla ilgili yaptığı faaliyetleri gıpta ile izlediklerini kaydetti. Bursa’da son 10 yılda dünya çapında değişimler yaşandığını, şehrin tarihi ve turistik tüm mekanlarının yenilendiğini, 45 bin kişilik devasa stadyumun tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla açılma aşamasına geldiğini, ulusal ve uluslararası birçok adımın bu dönemde atıldığını vurgulayan Çepni, kurum olarak her zaman Altepe’nin yanında olduklarını ve bundan sonra da şartsız destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Kültürpark’ta MÜSİAD’a devredilen dernek binası için destekleri nedeniyle Altepe’ye teşekkür eden Çepni, “Kuruluşumuzun 20. yılında sizlere müteşekkiriz” ifadesini kullandı. 

#tramvay
#başkan altepe
#MÜSİAD
#savunma sanayi
9 yıl önce