|

Bursa'da araç dereye uçtu: 2 Ölü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde off-road aracının dereye uçması sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
23:20 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:28 - 2/05/2015 Cumartesi
IHA

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Boğazova mevkiinde meydana gelen kazada, yoldan çıkıp dereye uçan off-road aracında iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Sulara gömülen off-road aracında hayatını kaybeden iki kişiyi araçtan çıkarabilmek için yoğun çaba sarfedildi.


Saat 20.30 sıralarında Boğazova mevkiinden İnegöl istikametine seyir halinde olan sürücü Ahmet Yeltekin yönetimindeki 16 PA 305 plakalı off-road aracı rampa aşağı inerken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan araç yolun sağındaki uçurumdan yuvarlanarak dereye düştü.


UÇURUMDAN TIRMANDI HABER VERDİ

O andan itibaren yarıya kadar su alan araçta can pazarı yaşandı. Araçta yaralı olan Alihan Öztürkoğlu kendi imkanları ile yaklaşık 30 metre uçurumdan tırmanarak yola çıktı. Yaralı, yoldan geçen araçları durdurarak yardım istedi. Yoldan geçen sürücüler durumu 112 ve İnegöl İtfaiyesine haber verdi. Sürücüler, uçurumdan aşağı inerek araçta sıkışan sürücü Ahmet Yeltekin ile Hamza Demiray'ı kurtarmak istediler fakat dere engel oldu.


Olay yerine gelen İnegöl İtfaiyesi Arama kurtarma ekipleri halatlar ile uçurumdan aşağıya inerek, araçta sıkışan iki kişiyi kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiler. Aracın tavanı demir kesme makasıyla keserek aracın tavanını açtılar.


2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kurtarma operasyonu sonucunda iki şahsın cansız bedeni, İtfaiye ekipleri, İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve yoldan geçen vatandaşlarca uzun uğraşlar sonucunda uçurumdan yol üzerine çıkarıldı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansındaki sağlık ekiplerinin müdahaleleri sonuçsuz kaldı.


OLAY YERİNDE İZDİHAM YAŞANDI

Kazayı duyup olay yerine gelen ölen şahısların yakınları gözyaşlarını tutamadı. Cansız bedenlerin yanında izdiham oluştu. Yaralı Alihan Öztürkoğlu 112 Acil servis ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisine getirilerek tedavi altına alındı.


Kaza ile alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

#Bursa
#off-road aracı
#kaza
9 yıl önce