|

Bursa'da toplu açılış töreni gerçekleştirildi

Başbakan Erdoğan, 20-30 yıl öncesinin Türkiye'sinde yapılabilenlerin tamamını bugün neredeyse Bursa'nın tek başına ürettiğini belirterek, “Bursa bizim gönlümüzde ayrı bir yere sahiptir” dedi.

Aa
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 20:58 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Bursa'da toplu açılış töreni gerçekleştirildi
Bursa'da toplu açılış töreni gerçekleştirildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki toplu açılış töreninde, 'Bugün burada toplam yatırım tutarı 1 milyar 302 milyon 551 bin lira olan tam 61 ayrı hizmetin toplu açılışını yapıyoruz' dedi.

Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mesleki Eğitim Kampüsü'nde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu eser ve hizmetlerin kente kazandırılmasında emeği geçen, katkısı bulunan, desteği olan tüm kurumları bakanları ve bakanlıkları, özel sektörü, belediyeleri, sivil toplum örgütlerini ve yüklenici firmaların yöneticilerini, mimarından mühendisine kadar tüm işçileri, şahsı ve milleti adına kutladığını söyledi.

Türkiye ve Bursa'ya yaptıkları hizmetler, kazandırdıkları eserlerden dolayı söz konusu kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini arz ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

'Bugün burada toplam yatırım tutarı 1 milyar 302 milyon 551 bin lira olan tam 61 ayrı hizmetin toplu açılışını yapıyoruz. Yani yaklaşık eski rakamla 1,3 katrilyon... Bunlardan 3 tanesinin açılışını oradaki arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz.'

Bakanlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile Bursa'nın ve Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için gece gündüz çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Yapılan her yatırım, inşa edilen her tesis, vatandaşımızın istifadesine sunulan her hizmet, Türkiye'yi 2023 hedeflerimize bir adım daha yaklaştırıyor. Demokrasimizin güçlenmesi ve kurumsallaşması, özgürlüklerin tahkimi yolunda kaydettiğimiz her ilerleme, milletimizin kazanımlarını garanti altına alıyor, önümüze yeni kapılar açıyor. Çok değil 20-30 yıl öncesinin Türkiye'sinde yapılabilenlerin tamamını bugün neredeyse Bursa tek başına üretiyor. Bursa bizim bu coğrafyada varlığımızın, yükselttiğimiz büyük medeniyetin sembol şehri olması dolayısıyla tarihimizde ve gönlümüzde ayrı bir yere sahiptir. Açılışını yaptığımız yatırımların işte bu özel konumuna uygun şekilde ileride gerçekleştireceği daha büyük atılımların altyapısı niteliğinde olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar Bursa bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Daima beklentilerimizin üzerinde bir gayret ortaya koydu. Bursa inşallah bundan sonra da aynı şekilde iktisadi, kültürel ve sosyal üretimiyle Türkiye'ye destek vermeye, medeniyetimizin yeniden inşası çabalarımıza katkı sağlamaya devam edecektir. Bütün Bursalı kardeşlerime bu gayretlerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum. Sizleri bir kez daha sevgilerimle, saygılarımla selamlıyorum.'

Erdoğan daha sonra, Bursa Yenişehir'de, beş yılda 750 milyon dolar yatırımla dünyanın tek lokasyonda kurulu en büyük 'Cam Üretim Kompleksi'ni kuran Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Şişecam'ın '4'üncü Yüksek Fırın' ile 'Atık Isıdan Enerji Üretim Tesisleri'nin açılışı için telekonferansla Yenişehir ilçesine bağlandı. Yenişehir'de bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile telekonferans yöntemi ile konuşan Erdoğan, tesisin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bunun üzerine Bakan Ergün ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.

Başbakan Erdoğan, yine aynı yöntemle Bursaray'ın Üniversite hattının açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Diyanet Vakfı ve BTSO Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışını da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ile telekonferansla bağlantı kurarak gerçekleştirdi.

Erdoğan, BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü'nün de aralarında bulunduğu diğer tüm yatırımların açılışını ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bursa Valisi Şahabettin Harput, BTSO Başkanı Celal Sönmez ile kurdele keserek gerçekleştirdi.

Açılışlara Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.


12 yıl önce
default-profile-img