|

Bursa'dan 'Yeşil Sanayi Zirvesi'

Bursa'da "Yeşil Sanayi Zirvesi" yapıldı. Bursa TSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, "Ekonomik kalkınmanın ve sosyal gelişmenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sürekli, güvenli ve asgari maliyetle temin edebilen, enerji üretiminde kaynak ve teknoloji çeşitliliğini artırarak enerji arz güvenliğimizi sağlayan bir ülke konumuna ulaşmak en büyük temennimizdir" dedi.

Yeni Şafak
11:22 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:27 - 24/01/2015 Cumartesi
AA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, BTSO'nun 16 makro projesi arasında yer alan "Yeşil Büyüme" kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen "Yeşil Sanayi Zirvesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyanın en önemli enerji ekonomilerinden biri olduğunu söyledi.Türkiye'nin, enerji talebinin yaklaşık yüzde 25'ini yerli kaynaklardan karşıladığını belirten Duran, ülkenin geçen sene 55 milyar dolara yakın bir enerji faturası ödediğini kaydetti. Duran, her yıl 10 milyar liranın üzerinde bir enerji tasarrufu potansiyeline sahip olan Türkiye'de de bu potansiyelin ortaya çıkarılmasının önemine değinerek, şunları kaydetti: "Türkiye'de örnek projeleri hayata geçiren BTSO olarak, çevreyle dost ve sürdürülebilir bir büyüme hedefiyle Yeşil Büyüme Projemizi hayata geçirdik. Böylece şirketlerimizde büyümeyi sağlarken çevreye duyarsız kalmayacağımızı gösteriyoruz. Ekonomik kalkınmanın ve sosyal gelişmenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sürekli, güvenli ve asgari maliyetle temin edebilen, enerji üretiminde kaynak ve teknoloji çeşitliliğini artırarak enerji arz güvenliğimizi sağlayan bir ülke konumuna ulaşmak en büyük temennimizdir."


ZİRVE, CİDDİ FARKINDALIK OLUŞTURACAK

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uluslararası Gaz Eğitim Teknoloji ve Araştırma Merkezi (UGETAM) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ümit Doğay Arınç ise, zirve hakkında bilgi verdi. Yeşil büyümenin Türkiye için önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu: "BTSO tarafından gerçekleştirilen, Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi ve Odaklı Medya Grup iş birliğiyle düzenlenen Yeşil Sanayi Zirvesi, kamu kurum ve özel sektörün karar vericilerini bir araya getiriyor. Bu zirve, yeşil büyüme konusunda ciddi farkındalık oluşturacak. Bu organizasyonu gerçekleştiren BTSO'ya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz. Yeşil Sanayi Zirvesi, ülkemiz adına rekabetçi, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı üretim anlayışının yaygınlaşmasına fayda sağlayacaktır." Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şube Başkanı Mustafa Uysal da "Yeşil Büyüme" konulu sunum gerçekleştirdi. Törene, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ile oda üyeleri katıldı.

#yeşil
#sanayi
#zirvesi
#ilker duran
9 yıl önce