|

Buruk sevinç

Hatay’daki okullarda eğitim gören Suriyeli çocuklar, karnelerini aldı. Öğrenciler karne töreninde, savaşta hayatını kaybeden çocukları tiyatro oyunu ile andılar.

Yeni Şafak
04:00 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:38 - 24/05/2015 Pazar
Diğer

Yardımeli Derneği'nin Hatay'ın Reyhanlı, Kumlu ve Kırıkhan ilçelerinde açtığı okullarda eğitim gören Suriyeli çocuklar karne aldı. Yenimahalle'deki Bunet Mustakbel Okulu'nda düzenlenen törende, Suriyeli öğrenciler şarkı söyledi, halk oyunu ekibi gösteri sundu, iç savaşta hayatını kaybeden çocukların dramının anlatıldığı tiyatro sergilendi. Törende duygusal anlar yaşanmasına neden olan gösterinin ardından, öğrencilere karneleri verildi.


ÜLKELERİNDE GÖREV YAPACAKLAR

Yardımeli Derneği Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz yaptığı açıklamada, açtıkları okullarda eğitim gören 3 bin 250 Suriyeli çocuğun karne heyecanı yaşadığını söyledi. Suriyeli çocukların başarılı bir eğitim dönemi geçirdiğini ifade eden Yıkılmaz, “5 okulda 155 gönüllü öğretmen hizmet verdi. Gelecek eğitim dönemi için çalışmalarımıza şimdiden başlıyoruz. Kaliteli ve çocukların daha sağlıklı birey olmaları için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Suriyeli öğrencilerimiz, aldıkları eğitimle inşallah gelecekte ülkelerinde görev yapacak” ifadesini kullandı.




#Yardımeli Derneği
#Hatay
#Reyhanlı
9 yıl önce