|

Büyük acı: Önce doktoru vurdu sonra kendisini

Yeni Şafak
00:00 - 27/12/2007 Perşembe
Güncelleme: 11:04 - 27/12/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Büyük acı: Önce doktoru vurdu sonra kendisini
Büyük acı: Önce doktoru vurdu sonra kendisini

Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Necati Yenice, hastane bahçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Saat 09. 30 sıralarında meydana gelen olayda, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Necati Yenice, hastalara ait dosyaları Dahiliye Polikliniği'ne götürdüğü sırada bir kişi tarafından durduruldu.

Kimliği belirsiz şahıs, Yenice'ye 3 el ateş etti. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla kanlar içinde yere yığılan Yenice'nin yardımına hastane görevlileri koştu. Saldırgan kaçarken, Yenice hastanede tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Görgü şahidi bir bayan, "Bana dosyalarımı getiriyordu. Tam polikliniğe gelirken 3 el silah sesi duyduk. Kanlar içinde yerde yatıyordu. Hemen içeriye aldılar. Şahıs koşarak kaçtı. Arkası dönüktü yüzünü göremedik" dedi.


DOKTORUN DURUMU CİDDİ

Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç.Dr. Necati Yenice'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Yenice'nin bir haftadır tehditler aldığı ortaya çıkarken, hastaneye gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, "Hangi sebebe dayalı olursa olsun bir hekimin böyle bir saldırıya maruz kalması son derece üzüntü verici, olayı kınıyoruz" dedi.

Poliklinik bölümüne gittiği sırada uğradığı saldırı sonucu yaralanan Doç. Dr. Yenice'nin yakınları hastaneye akın etti. Aile, gözyaşları içinde bilgi almaya çalışırken, polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.


2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Kimliği henüz belirlenemeyen saldırganın, Bayrampaşa'dan bindiği bir taksi ile Okmeydanı'na geldiği öğrenildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Silahlı saldırının ardından İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, olayla ilgili bilgi almak üzere hastaneye geldi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Güler, hastalarla doktorlar arasında tedavi yöntemleri nedeniyle zaman zaman gerginlikler yaşanabildiğine dikkat çekerek, "Servisten çıktığı sırada bahçede silahlı saldırıya uğramış. Arkadan kendisine bir şahıs tarafından 3 el ateş edilmiş. Boynundan, batından ve sırtından yara almış. Derhal ameliyata alındı.

İç kanaması durdurulmaya çalışıyor. Kritik durumu devam ediyor. İki kişinin taksiyle kaçtığı belirtilmiş. Şüpheli 2 kişi gözaltına alındı. Olayın sebebi araştırılıyor. Hangi sebebe dayalı olursa olsun bir hekimin böyle bir saldırıya maruz kalması son derece üzüntü verici, olayı kınıyoruz" dedi.


Geçmişte de benzer olaylar yaşandığının altını çizen Güler, "Bazı sebepler söyleniyor ama şu an net bişey yok. Tüm bunlar delil olarak değerlendirilecek fakat şu an önemli olan arkadaşımızın hayatının kurtarılması. Emniyet yetkililerimiz olayla ilgili bütün bilgileri derliyorlar. Tedavi yöntemleriyle ilgili şikayetleri olabilir. Bununla ilgili söylentiler var ama araştırılıyor" diye konuştu.


"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRILAR ARTIYOR"

Doç.Dr. Necati Yenice'nin uğradığı silahlı saldırı, meslektaşları tarafından da protesto edildi. Açıklama yapan İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdüzen, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların attığını ifade etti. Demirdüzen, "Sağlık ortamı giderek sağlık çalışanları açısından daha iyi hizmet vermenin mutluluğuyla gelinen yerler olmaktan, yavaş yavaş kendi yaşamlarını tehdit eden saldırılarla ne zaman karşı karşıya kalacağız endişesiyle gelinen yerler olmaya başlamıştır. Bu tür saldırıların hangi meslektaşımızla devam edeceğini büyük bir endişe ve kaygıyla izliyoruz. Şüphesiz böyle bir saldırının herhangi bir gerekçesinden bahsetmek mümkün değil. Giderek artan saldırılar, bu saldırıların insanlık duygusunu yitirmiş kendini bilmez bir kaç insanın yaptığı işler olmaktan da çıktığını gösteriyor. Sağlık sorunlarını düzeltmekle mükellef olan yetkililer, sürekli sağlık alanında yaşanan sorumlusu olarak hekimleri gösteriyor" ifadelerini kullandı.


"TEHDİT ALIYORDU"

Yaşanan kayıpların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarının gösterilmesini eleştiren Hüseyin Demirdizen, Doç. Dr. Yenice'nin sağlık durumunun kritik olduğunu ve ameliyatın sürdüğünü ifade etti.

Demirdizen, Doç. Dr. Yenice'nin yaklaşık bir haftadır tehditler altığını da belirterek, "Yeniden aramıza dönmesini büyük bir umutla bekliyoruz. Bir hafta önce değişik şekillerde tehditler alıyordu. Saldırgan yakalanmadığı için bir adres veremiyoruz. Bir çok meslektaşımıza da zaman zaman tehditler geliyor. Bu olay, ya tetikçiler, ya da bizzat kendisinin uğradığı mağduriyetin sorumlusu olarak hekimi gören anlayışın yaygınlaşmasının bir örneğidir" dedi.


"BAŞBAKAN VE SAĞLIK BAKANI'NIN ÖZÜR BORCU VAR"

Sağlık çalışanlarının bulunduğu ortamlar, saldırılarla birlikte endişeli bir hal almaya başladı. En son hafızalarda kalan Göksel Kalaycı ve benzer örnekleri daha hafızalardan silinmedi. Yetkililer sağlık alanında yaşanan problemlere adres olarak çalışanları göstermesi neticesinde adeta hedef haline geldi. Bu olay neticesinde Sağlık Bakanı ve Başbakan'ın kamuoyuna özür borcu vardır." şeklinde konuştu.


Hayatta kalma mücadelesi veren Doç. Dr. Yenice'nin yakın arkadaşı olan Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Yücel Şengül, olay nedeniyle büyük şok yaşadığını söyledi.


"BU GİDİŞİN HESABI SORULACAK"

Şengül, "40 yıllık hekimim. Hekimlik hayatım boyunca, sağlık çalışanlarının böyle ucuzca saldırıya uğradığını görmedim. Necati karıncayı incitmeyen bir kardeşimiz. Bu saldırının neden, niçin olduğunu anlamak mümkün değil. İnşallah kardeşimiz kurtulacak. Bu gidişin hesabı sorulacaktır. Hakkımızı arayacağız. Yarınımızdan şüphe duymaya başladık.

Doktorlar her gün ifade veriyor. Böyle devam ederse doktorluğu bırakmayı düşünüyorum. Bu saldırıyı yapanlar bir an önce bulunup adaletin önüne çıkarılmalıdır yoksa öfkemiz dinmeyecek. Hastanemiz sürekli hedef haline getiriliyor" açıklamasında bulundu.


"DOKTORLARA KALKAN ELLER KIRILSIN"

Görevli olduğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde vurularak ağır yaralanan Doç. Dr. Necati Yenice için hastaları gözyaşı döktü. Hayati tehlikesi süren Necati Yenice'nin sağlık durumu hakkında bilgi almak için acil servis önünde toplanan yakınları ve hastalarının bekleyişi sürüyor.

Acil servis önünde bekleyen akciğer hastası Gülten Yiğit'te, doktor Necati Yenice'nin hastalarından biri. Gözyaşlarına boğulan Yiğit, bugün kontrol için Yenice'yi görmeye geldiğini söyleyerek, "Doktora kalkan eller kırılsın. Ona kurşun sıkan eller kırılsın. O ellere inme insin." dedi. Yenice'nin hastalarına baba ve kardeş gibi davrandığını kaydeden Gülten Yiğit, onun için dua edeceklerini kaydetti.


GÜLER VE CERRAH'A HASTANE ÇIKIŞI PROTESTO

İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktoru Doç. Dr. Necati Yenice'nin silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili yaptıkları açıklamanın ardında hastaneden ayrılırken protesto edildi.

İl Emniyet Müdürü Cerrah ile birlikte olay yerine gelerek bir açıklama yapan Vali Güler, hastaneden ayrıldığı sırada aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu hastane çalışanları tarafından protesto edildi.


Yaklaşık 150 kişilik grubun alkışlarla başlayan protestosu yuhalama ve sloganlarla sürdü. Bir hastane çalışanı Güler'e hitaben "Artık bu hastaneden elini çek" derken Vali Güler, hızla hastaneden ayrıldı. Protestocularla konuşmak için hastanede kalan Cerrah'ın çabaları da sonuç vermedi.


DOKTORU VURAN ŞAHIS İNTİHAR ETTİ

Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'ye silahlı saldırı düzenleyen saldırgan, Zeytinburnu'ndaki evinde intihar etti. Adının Tayfun Erkan Kalkan olduğu belirlenen saldırganın kanser hastası eşinin Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde girdiği ameliyat sırasında öldüğü ortaya çıktı.

Saldırının ardından taksiyle Gaziosmanpaşa'ya giden, oradan da Zeytinburnu'ndaki evine geçen Kalkan, olayda kullandığı silahla kafasına bir el ateş etti. Kalkan'ın, Samatya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığında hayatını kaybetmiş olduğu anlaşıldı. Tayfun Erkan Kalkan'ın eşi Sebahat Kalkan'ın lenf kanseri tedavisi gördüğü ve 12 Eylül 2007 tarihinde Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde girdiği ameliyat sırasında öldüğü ortaya çıktı.


EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE VURDU

İntiharın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisin olay yerindeki incelemeleri sürerken, Çetin Aydın, eniştesinin işe gitmek üzere sabah evden çıktığını söyledi. Aydın, "Evden çıktıktan sonra gidip doktoru vurmuş. Sonrasında eve gelip intihar etmiş. Ablam sapasağlamdı. Eniştem, ablamın doktor hatasından öldüğünü düşünüyordu. Bugün evlilik yıldönümleriydi" dedi.

16 yıl önce