|

Büyük Zafer coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları Tüm Türkiye'de düzenlenen resmi törenlerle başladı. Türk bayrağını alan vatandaşlar törenlerin yapılacağı alanlara koştu.

Aa
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:54 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Büyük Zafer coşkuyla kutlanıyor
Büyük Zafer coşkuyla kutlanıyor
İstanbul

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri bırakıldı.

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Mutlu, Çolak ve Topbaş, İstanbul Valiliği'nde düzenlenecek tören için Taksim'den ayrıldı.

İzmir

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda resmi geçit töreniyle kutlandı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tören birliklerini denetlemeleriyle başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından askeri birlikler, resmi geçit töreniyle katılımcıları selamladı.

Törene yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Türk Bayrağı'nı sallayarak geçit törenine eşlik etti.

Tören sırasında Türk Hava Kuvvetlerine ait uçak ve helikopterler de alanın üzerinden geçerek, kutlamalara katıldı.

Antalya

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Antalya'da da törenler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda bazı siyasi parti ve dernek temsilcileri de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra Vali Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can ile Antalya Valiliğine geçerek tebrikleri kabul etti.

Törenler ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Antalya'daki askeri birlikler, geçit töreniyle vatandaşları selamladı.

Konya

Konya'da Anıt Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kutlama programı Konya Valiliğinde düzenlenen törenle devam etti. Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fatih Sert, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyelerinin bayramını tebrik etti.

Ardından, Konya Atatürk Stadyumu önünde, halkın da katılımıyla geçit töreni düzenlendi. Burada Vali Erol, Tümgeneral Sert ve Akyürek, tören arabasına binerek vatandaşları selamladı. Daha sonra askeri birlikler, jandarma birlikleri ve gaziler geçiş yaptı.

Karaman

Karaman Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkan Vekili Ali Konukseven, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törenin ardından Vali Koca, makamında tebrikleri kabul etti.

Aksaray

Aksaray Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Program, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından geçit töreni ile sona erdi.

Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Korgeneral Nihat Kökmen ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi ve kutlamaların yapılacağı Atatürk Bulvarı'na geçildi.

Burada Vali Tuna, Korgeneral Kökmen ve Belediye Başkan Vekili Ünlüce açık tören aracına binerek, askeri birliklerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Tuna, Kökmen ve Ünlüce'nin şeref tribünündeki yerlerini almasının ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Akif Karataş Türk Silahlı Kuvvetleri adına yaptığı konuşmada, Büyük Taarruz'un tarihi hakkında bilgi verdi.

Melahat Ünügür Ortaokulu öğrencisi İlayda Ulusoy'un şiir okuduğu kutlamalar, resmi geçit töreniyle sona erdi.

Programa AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Jandarma Üsteğmen Zülfikar Kayış, Büyük Taarruz hakkında yaptığı konuşmada, Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi'nin, "bağımsızlık" hedefine kilitlenmiş bir ulusun, yokluk içinde olmasına rağmen, azim ve kararlılıkla, karşısındaki büyük gücü eriterek askeri açıdan ulaştığı son noktayı ifade ettiğini söyledi.

Askerlerin şiir okuması, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bandosunun konseri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen "Zafer Koşusu'nda" dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ve geçit töreninin ardından Vali Nayir, makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Nayir, Tuğgeneral Koç ve Başkan Yağcı, şehitlikte devam eden tören kapsamında şehitlerin mezarına çiçek bıraktı. Daha sonra tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Tören, Vali Nayir'in şehitlik defterini imzalamasının ardından İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından yaptırılan duayla sona erdi.

Kütahya

Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen tören Tugay Komutanlığı Bando Takımının gösterisiyle başladı. Daha sonra Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, törene katılanları selamlayarak, bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri adına Hava Piyade Yüzbaşı Can Ağaç, konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ayşe Çalışır "Dumlupınar İnsanına" adlı şiiri okudu.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun da konuşma yaptığı tören, Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehter Takımı'nın konseri ve Halk Eğitim Merkezi Ferace Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Törene, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yunus Erdoğan, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Kocatepe Parkı'nda düzenlenen tören Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nurettin İpek, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra Vali Güner, makamında tebrikleri kabul etti.

10 yıl önce