|

Çağlar yeniden yargılanıyor

Cihan
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 14:51 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Çağlar yeniden yargılanıyor
Çağlar yeniden yargılanıyor

Devlet eski Bakanlarından ve ünlü işadamı Cavit Çağlar, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin, bozma kararının ardından yeniden İnterbank Davası'nda yerel mahkemede hakim karşısına çıkacak. Yargıtay, dolandırıcılık suçundan verilen çeşitli hapis cezalarını indirerek, yeniden belirleyen yerel mahkeme kararını ikinci kez bozmuştu. Yargıtay'ın ikinci kez bozma kararından sonra aralarında Cavit Çağlar'ın da bulunduğu 34 kişi yeniden hakim karşısına çıkacak.




Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davanın ilk duruşmasına Cavit Çağlar, oğlu Mustafa Çağlar ve dayısının oğlu Şenol Şankaya ile 12 sanık katıldı. Duruşmada söz alan Cavit Çağlar, "Yargıtay'ın bozma kararında lehimize olan hükümlere uyulmasını istiyoruz. Aleyhimizde olan kararların uygulanmasını istemiyoruz" dedi.


Mahkeme heyeti, sanıkların ifadesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelemişti. Uzun zamandır mal varlığının büyük bölümüne TMSF tarafından el konulan Çağlar, işten çıkardığı tekstil işçilerinin tazminatlarını söz vermesine rağmen aylardır ödeyemiyor.

15 yıl önce