|

Çağrı güzel, aslolan uygulama

PKK’ya silah bırakma çağrısını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Silahların bırakılması çağrısı, bizler için çok çok önemli bir beklentiydi. Ama aslolan daha önceden söylediğim gibi uygulamadır. Temennim odur ki açıklamaların arkasında durulur " dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2015 الأحد
Güncelleme: 22:48 - 28/02/2015 السبت
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda  basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, ‘PKK’ya silah bırakma çağrısı ile ilgili olarak, “Bizim için önemli bir beklentiydi ama aslolan uygulamadır” dedi. 


ÖNEMLİ BİR BEKLENTİMİZDİ

Erdoğan şunları söyledİ: “Silahların bırakılması çağrısı çok çok önemli bir beklentimizdi. Çağrılar güzeldir, bu uygulama seçim öncesinde araziye ne kadar yansıyacak. Bundan önce Mart seçimlerinde maalesef yansımadı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yansımadı. Temennim odur ki yapılan açıklamaların arkasında durulur. Burada silah bırakması gereken bölücü terör örgütünün mensuplarıdır. Güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu ham hayaldir. Silah güvenlik güçlerini enstrümanıdır. Hedefi huzurdur, güvenliği sağlamaktır.”  


İKİ MAYMUN OYNANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eşbaşkanı ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen heyet arasında açıklama farkı olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Yalçın Bey ile açıklama yapanların açıklamaları faklı. Eş Başkanın yaptığı açıklama farklı. Burada iki maymun oynanıyor. Bunların oturmuş bir ilkesi yok. Kendilerini check etmeleri gerekir. Her şey eninde sonunda uygulamaya dayalıdır. Bu uygulama da silahların bırakılmasıdır."


RET POLİTİKASINI KALDIRDIK

Erdoğan, “Bugün söylendi: Kimlik, ret politikalarını biz kaldırdık, inkar politikalarını biz kaldırdık. Orada iş makinaları yakılıyor. Samimi bir yaklaşım yok. Benim Kürt kardeşim Yüksekova’dan uçağa binecek neden rahatsız oluyorsun. Uygulama… Uygulama… Uygulama…” diye konuştu.


FAİZ LOBİSİNİN BASKISI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine Türkiye'de uygulanan yüksek faizin, faiz lobisinin bir işi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bugün 1 puan faizin bu ülkeye maliyeti 2,5 milyar dolardır. Burada çok ciddi bana göre faiz lobisinin tehdidi var. Yüksek faizi savunan bu ülkeye ihanet içindedir” dedi. Erdoğan, ziyareti esnasında Suudi Arabistan'da olması beklenen Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de, "Şaka yapıyorsunuz her halde. Böyle birşey sözkonusu değil" dedi.

#cumhurbaşkanı
#erdoğan
#pkk
#hdp
#imralı
#çözüm süreci
٪d سنوات قبل