|

Çakma Fadime Şahin yakayı ele verdi

Başörtüsü ile Erdoğan'a hakaretler eden sözde Gezi Parkı eylemcisi yakayı ele verdi. Gazeteci Yılmaz Özdil'in Twitter hesabından servis ettiği başörtülü kadının yeni bir Fadime Şahin vakası olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde "Eşim müftü" diyen kadının eşi CHP ilçe başkanı çıkarken Balıkesir'de bir bar işlettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
00:00 - 20/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 2/02/2021 Salı
Yeni Şafak
Çakma Fadime Şahin yakayı ele verdi
Çakma Fadime Şahin yakayı ele verdi

Gezi Parkı olayların provokatif figürleri tek tek yakayı ele vermeye başladı. Yılmaz Özdil'in Twitter hesabından Tüm türkiye'ye servis edilen başörtülü kadın deşifre oldu. İkinci bir Fadime Şahin vakasının yaşandığı görüntülerdeki kadın başörtülü olduğunu namaz kıldığını söyleyip Erdoğan'a ağza alınmayacak küfürler ediyordu. A Haber'de yayınlanan 'Deşifre' programında gizemli kadının kimliği ortaya çıkarıldı. Tüm Türkiye'yi şok eden görüntülerde kadının CHP'li olduğu ve bir bar işlettiği ortaya çıktı.

Çakma Fadime Şahin CHP'li çıktı

Erdoğan'a "eşim müftü, din senin tekelinde değil" diyerek seslenen provokatif kadının ismi Gül Taşlı Cenal. İstanbul Bilgi Üniversitesi Radyo Televizyon mezunu Cenal gerçek kimliği ile herkesi şok etti.

Başörtüsü yalanmış; bar işletmecisi çıktı

Cenal bir dönem de Mustafa Sarıgül'ün basın yayın danışmanlığı kadrosunda da çalışmış. Bayan Cenal gazeteciliği bırakarak Balıkesir'in Burhaniye ilçesine taşınmış. Cenal burada tüm Türkiye'yi şaşırtacak bir işe başlamış. Cenal ilçede bar işletmeciliği yapmış.

Eşi de CHP'li çıktı

Sözde başörtülü namaz kıldığını söyleyen kadın 2010 yılında CHP ilçe Başkanı Faruk Celal ile hayatını birleştirdi. Gezi provokasyonlarında en ön saflarda yeraldı. Halkı gösterilerde galeyana getirmek için sık sık sosyal medyada kışkırtıcı mesajlar yazdı.

Provokatif görüntülerin sahibi Cenal Gezi olayları sırasında meydanlarda yeraldı
Biz bunları görmüştük

28 Şubat sürecinde 'Işık söndürme eylemlerinden' ardından Fadime Şahin vakası patladı. Sözde tarikat şeyhi Müslüm Gündüz'le basılma olayından sonra Fadime Şahin'in bir anda yıldızı parladı. Şahin İnterstar televizyonunda, "Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum" diyerek bu duruma nasıl düştüğünü gözyaşları içinde anlatmıştı. Tüm Türkiye önünde sergilenen bu olay ile 28 Şubat sürecinin tetiğine basılmıştı

#Çakma
#Fadime
#Şahin
11 yıl önce