|

''Cam kırılsa sistem çöktü diye haber yapıyorlar''

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Paralel Yapı'nın eğitim sistemi hakkında yürüttüğü karalama kampanyasını eleştirerek, "Bunların gazete ve televizyonlarında, Ağrı'daki bir okulun camı kırılsa eğitim sistemi çöktü diye haberler yapılıyor. Çocukların ellerine tezek tutuşturup, onların fotoğrafını çekerek haber yapılıyor. Eğitim sistemini kötülemek için sistematik bir çalışma yürütülüyor'' dedi.

Yeni Şafak
11:26 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 12:30 - 2/06/2015 Salı
Diğer

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 'Paralel Yapı'nın yayın organları tarafından eğitim sistemiyle alakalı yürütülen karalama kampanyasını eleştirdi.



17-25 Aralık darbe girişimiyle hükümete karşı karalama kampanyası başlatan 'Paralel Yapı', eğitim sistemini kötülemek için sistematik bir çalışma içerisinde. Konuyla ilgili NTV'nin canlı yayınına katılan Nabi Avcı gündeme dair önemli açıklamar yaptı. Avcı, "Paralel yapı tarafından eğitim sistemi hakkında bir karalama kampanyası yürütülüyor. Bunların gazete ve televizyonlarında, Ağrı'daki bir okulun camı kırılsa eğitim sistemi çöktü diye haberler yapılıyor. Çocukların ellerine tezek tutuşturup, onların fotoğrafını çekerek haber yapılıyor. Eğitim sistemini kötülemek için sistematik bir çalışma yürütülüyor."



DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜ


Dönüşüm programı çerçevesinde dershaneler özel okula dönüşüyor. Bunu için getirdiğimiz bazı kriterler var. Önce mali yapısı inceleniyor. Sonra suç örgütü ve mafya ile alakası var mı, bunların hepsi inceleniyor.



Bu güne kadar dönüşüm için 2 bin 262 kurum müracaat etmiş. Bunlardan 2 bin 214'ünün müracaatı kabul edilip incelemeye alınmış. Bunların 364'üne ruhsat verildi.


Bir yerleşim yerinde aynı okul türünden varsa, ihtiyaç yoksa yönlendirme yapılıyor. paralel yapıyla irtibat konusunda bunların mali yapılarından ortaya çıkarılıyor. Yasalar içerisinde hangi kriterleri karşılayıp karşılamadığına bakılıyor."



ÖĞRETMEN ATAMALARI


Şu anda 900 binin üzerinde öğretmenimiz var. Bunların yarısından fazlası AK Parti döneminde atandı. Geçen yıl 50 bin öğretmen atandı. MEB'e, Maliye Bakanlığı tarafından gelecek yıl tahsis edilen öğretmen ataması sayısı 47 bindir. Belirli bir planlama dahilinde bu atamaları ağustos ayında yapacağız.



Muhalefetin seçim vaadi olan 300 bin öğretmeni ataması durumunda 'kusura bakmayın maaşları yetiştiremiyoruz' diyeceklerdir. İktidara gelme ihtimali olmadığı için, hesap sorulmayacağı için uluorta vaatlerde bulunabiliyorlar.





#eğitim
#Bakan Nabi Avcı
#Milli Eğitim Bakanı
9 yıl önce