|

Cami düşmanı HDP’lilere dayak

Siirt Şirvan’a bağlı Kesmetaş köyünü ziyaret eden HDP’liler olay çıkardı. Yeni yapılan camiyi eleştiren HDP’liler “Neden Kobani’ye destek yerine cami yapıyorsunuz?” diyerek köylülere çıkıştı. Ardından da muhtara saldırıp bir evdeki Türk bayrağını indirmeye çalışan HDP’lileri köylüler küreklerle kovaladı. Gruptaki HDP’lilerden 1’i ağır yaralandı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 05:56 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Siirt Şirvan ilçesine bağlı Kesmetaş köyünde vatandaşlar, HDP'li grubun cami yapımı ve evlerde Türk bayrağı asılmasına ilişkin eleştirilerine tepki gösterdi. Alınan bilgiye göre, seçim çalışmaları kapsamında köye bağlı Kale mezrasına gelen HDP Bitlis milletvekili adayı Mahmut Celadet Gaydalı'nın da aralarında bulunduğu bir grup partili, iki gruba ayrılarak vatandaşlarla görüşmeye başladı.



BATMAN'DA TEDAVİ ALTINDA


HDP'lilerin mezradaki vatandaşları evlere asılı Türk bayrağı ile yapımı süren cami inşaatı nedeniyle eleştirmesi üzerine bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Partililerle vatandaşlar arasında yaşanan arbedede HDP'li Abdulkerim Gültekin ile muhtar Zeydin Özcan yaralandı. Gültekin, Batman'da kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Özcan'a ise köydeki sağlık ocağında müdahale edildi.



KÖYDE 10 ŞEHİDİMİZ VAR


Muhtar Özcan, köylerine gelen HDP'lilerin kendisine “Kobani olaylarında bize yardımcı olun. Orada millet perişan olmuş, siz niye onlara destek vermiyorsunuz da cami yapıyorsunuz? Her mahalleye bir cami yapmışsınız. Bize destek olun" ifadesini kullandığını söyledi. Gazi olduğunu, köylerinden 10 kişinin şehit düştüğünü, bu nedenle yardımcı olmayacaklarını söylediğini belirten Özcan, şöyle konuştu:



MUHTARI DA TOKATLADILAR


“Konuşurken grubun içerisindeki bir kişi 'Ben HDP Bitlis milletvekili adayı Celadet Gaydalıyım, benim karşımda böyle konuşmazsın' diyerek, bana tokat attı. Diğer partililerin de saldırması üzerine köylü gençler ile cami inşaatında çalışanlar karşılık verdi. Milletvekili adayı 'Utanmıyor musun bu Türk bayrağını buraya asmışsın? demesi üzerine içlerinden birisi bayrağı indirmeye kalkıştı. Bayrak indirme girişimi üzerine “Bayrak inerse başka türlü olur. Bizi zor durumda bırakmayın. Bu bayrak benim kanımdır, 25 yıldır köy korucusuyum ve bu bayrak burada her zaman dalgalanacak" dediğini anlatan Özcan, “Köye gelirken beraberlerinde kameraman da vardı. Tüm detayları çektiler ancak kendilerine zarar verileceğini bildikleri için yayınlamıyorlar" şeklinde konuştu.



Oy çıkmazsa sizinle görüşürüz






HDP'ye oy vermesi için eşi ile çocuklarına partililerin tehditlerde bulunduğunu ileri süren Özcan, “HDP'ye oy vermem için tehdit etmişler. Babanız bize oy vermezse sağa sola götürüp öldürürüz. Babanızı ikna edin, bize oy versin' diyerek tehdit etmişler. Bu konuşmalar kamera kayıtlarında var. Savcılıktan o görüntüleri bulunmasını istiyoruz. Köyümüze geldiler, bize saldırdılar" dedi. Korucubaşı Fatih Özcan ise partilileri görünce “Ne işiniz var burada bizim şehitlerimiz ve gazilerimiz var" diyerek seslendiğini, onların da “Bize oy verilmemesine sen sebep oluyorsun. İsimleriniz var ve bu isimlerin hakkından geliriz. Köyden bize oy çıkmasın, seçimden sonra görüşürüz" şeklinde yanıt verdiğini belirterek, HDP Şirvan İlçe Başkanı Orhan Erbek ile milletvekili adayı Gaydalı'nın kendisini tehdit ettiğini söyledi.



#Siirt Şirvan
#hdp
#Celadet Gaydalıyım
9 yıl önce
default-profile-img