|

Camide 'kimlik sorgulama' skandalı

Esenyurt'taki Solarkent sitesinde bulunan camide cuma namazı kılmak isteyenlere kimlik kontrolü yapılması tartışmalara yol açtı. Site yönetiminin kararıyla kimliği olmayanların camiye alınmaması, cami imamı ve vatandaştan büyük tepki topladı.

Yeni Şafak ve
14:10 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 11:45 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan Solarkent sitesinde her hafta Cuma günü bir skandal yaşanıyor. Site içerisinde bulunan Solarkent Camii'nde cuma namazını kılmak için gelen vatandaşlara kimlik sorgulaması yapılıyor. Site yönetimi tarafından alınan karara göre, yanında kimlik bulunmayan vatandaşın camiye girmesi yasak.




Solarkent Camii'nin site çevresinde bulunan tek cami olması nedeniyle cuma namazına katılım yoğun oluyor. Güvelik kulübesi önünde tek tek kimlik kontrolü yapılması ve iznin haftalardır alınamaması tartışmalara neden oldu.



İl müftülüğü tarafından Solarkent Camii'ne atanan imam Elyesa Baykan ve site ahalisi, yönetimin kararından şikayetçi. İmam Baykan'ın site yönetimiyle defalarca görüşmesine rağmen vatandaşların camiye alınmasına izin verilmedi. İl ve ilçe müftülüğüne bildirilen durum için vatandaş sonuç bekliyor.







#solarkent cami
#solarkent site
#cami kimlik kontrol
9 yıl önce