|

Çanakkale 'barış olması mümkün' mesajı verdi

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun (İKDİ-GF) düzenlediği 'Gelibolu: İnsanlığın 100 Yılı, 1000 Hikayesi' kompozisyon yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 21:30 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

38 ülkeden 1000'e yakın katılımın olduğu yarışmada gençlere, “Çanakkale Savaşları'nın yüz sene sonra sizin için anlamı nedir?” sorusu soruldu ve yazıların temasını da bu soru belirledi. Yarışmanın birincisi Yeni Zellanda'dan Martin Holmes oldu. Bosna- Hersek'ten Emina Hasanagiç ikinci olurken Ukrayna'dan Polina Dunay üçüncülük ödülünü aldı. Yarışmanın özel ödüllerinin sahipleri ise Türkiye'den Eda Saraç, Filipinler'den Nassef Adiong ve Kırgızistan'dan Adilbek Nursen oldu.



Ailesinden iki kişi savaşmış


Yarışmanın jüri başkanı aynı zamanda da Anzak Barış Ödülü'nü alan tek Türk olan Dr. Vecihi Başarın da “Katılan arkadaşların pek çoğu barış mesajları veriyor. Yüz sene sonra Çanakkale Savaşları'ndan edindiğimiz en büyük ders, barış mümkündür" diyor. 2. olan Bosnalı Emina Hasanagic'in ailesinden iki kişi Çanakkale Savaşları'nda cephede savaşmış. Hasanagic, “Çanakkale Savaşları İslam birliği ile ne kadar güçlü olabileceğimizi gösteriyor. Adaletsizliğe, haksızlığa nasıl başkaldırmamız gerektiğini


ve her şeyden önce barışı anlatıyor” diyor.


#İslam Konferansı
#Anzak Barış Ödülü
#Vecihi Başarın
9 yıl önce