|

Çankaya’da kahkahalar

Çankaya’da çocuklardan oluşan Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye’nin neredeyse bütün meseleleri konuşuldu. Miniklerin yorumları kahkahalara boğdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:00 - 23/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

23 Nisan çocukları, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuğuydu. Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı salonda, bakanları temsilen oturan çocuklarla sohbet eden Davutoğlu'nun koltuğuna, ilkokul 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Pelin Su Topraksoy oturdu. Topraksoy'un, “Ülkemizdeki sıkıntılardan biri de elektrik. Ruslar, 1954 yılında ilk nükleer santralini kurdu ama biz 2015 yılındayız, daha hiç santralimiz yok” sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu, “Ama bu sene ilk nükleer santralin temelini attık değil mi, Akkuyu nükleer santrali” dedi. Bir gazetecinin, “Sayın Başbakanım, seçimler yaklaşıyor, başkanlık sistemi tartışması var, siz ne düşünüyorsunuz” sorusuna Topraksoy'un, “Biz sınıf başkanımızı seçtik yani” cevabı herkesi kahkahaya boğdu. Partilerin seçim vaatlerine ilişkin bir soruya ise küçük Pelin, “Bol keseden harcamak aslında” cevabı verdi.



Pitonun kuyruğu toprakta


Başbakan Davutoğlu ile öğrenciler arasında renkli diyaloglar yaşandı. Öğrencilere sorular yönelten Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı koltuğuna oturan Gökhan Yolal'a, çalışmaların nasıl gittiğini sordu. Yolal ise direkt 'piton' hikayesine girdi: “Size bir olayı açıklayacağım. Bir dakika, su işleri devam ediyor, bu çalışmada 12 metrelik piton yılanı bulundu. Baraj çalışmasında kepçe kazıyor. Birden 12 metrelik bir piton yılanı kaldırıyor. Kepçe yukarı kaldırıyor ama yılan çıkmıyor. Yılanın kuyruğu hâlâ toprağın içerisindeymiş.”



PETROL BUL DA KURTAR BİZİ!


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı koltuğuna oturan Mustafa Yusuf Uslu'nun “Yerli araba yapmayı düşünüyoruz” deyince Davutoğlu, “Ne zaman başlayacaksınız?” diye sordu. “Önümüzdeki ay” cevabını veren Uslu'ya Davutoğlu'nun, “Dört tekerlekli olacak değil mi?” sözleri gülümsetti. Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı koltuğundaki Hilal Yılmaz'a da “Yeni bir petrol, doğalgaz bul da kurtar bizi” diye espri yaptı. İçişleri Bakanı koltuğundaki Aysima Tekin'e de Davutoğlu, “Her şeyi düzene koydun mu?” diye sordu. Davutoğlu, Sağlık Bakanı koltuğundaki işitme engelli öğrenci Melih Enes Kantar ile de işaret diliyle anlaştı.


#Bakanlar Kurulu toplantısı
#davutoğlu
#başbakan
#23 nisan
9 yıl önce