|

Çankaya'dan emeklilik ve kıdem açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası kameraların karşısına geçti. Kıdem tazminatıyla ilgili reformun Bakanlar Kurulu'nda konuşulduğunu belirten Kurtulmuş, emeklilik yaşıyla ilgili tartışmalara da cevap verdi. Kurtulmuş, gümrük kapılarında belirli malların sevkıyatında kullanılan araçların ÖTV'siz akaryakıt almasıyla ilgili de düzenleme yapılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
14:03 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:30 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor. Kurtulmuş'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Beşiktaş'a Avrupa macerasında da başarılar dilediğimi ifade etmek istiyorum.

Kıdem tazminatı açıklaması

Kıdem tazminatı reformu çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu.

ÖTV'siz akaryakıt müjdesi

Mevcut gümrük kapılarına ilave olarak, yeni gümrük kapılarında da tırların, birtakım mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV'siz akaryakıt temin etmesi sağlanacak. İkinci olarak da miktarda artış yapılacaktır, belli miktar üzerinde duruluyor. Bu çalışmalar ekonomik yükleri hesaplandıktan sonra önümüzdeki günlerde Türkiye kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Depreme karşı alınacak tedbirler

Depreme karşı alınacak tedbirler, kentsel dönüşüm alanında yapılacak çalışmalar üzerinde durulmuş, ayrıca depreme dayanıklı şehirlerimizin oluşabilmesi için model üzerinde durulmuştur. Özellikle son günlerdeki depremler konusunda bir kez daha görüyoruz ki Türkiye deprem bölgesinde oturmaktadır.

Emeklilik yaşı tartışmaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil.

AB-Türkiye ilişkileri

Cumhurbaşkanımızın son zamanlarda yapmış olduğu ziyaretleri göz önünde bulundurursak, Türkiye'nin çok taraflı ilişkilerini sürdürebilen ender ülkelerden birisi olduğunu görüyoruz. AB ile Türkiye ilişkileri arasında ciddi sıkıntıların olduğunu hep beraber yaşadık. Türkiye'nin esas amacı, tam üyelik müzakereleri çerçevesinde AB ilişkilerini geliştirmektir. Bu konular konuşulabilir ama esas mesele fasılların açılmasıdır. Bu konuda Türkiye çifte standartı asla kabul etmez.



#Bakanlar Kurulu
#Numan Kurtulmuş
7 yıl önce