|

Casusları tutuklayın

Paralel yapıya yönelik İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan aralarında emniyet müdürleri Mahir Çakallı ve Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu 29 polis, ‘hükümete darbe teşebbüsü’, ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçlamalarıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:02 - 18/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul merkezli 20 ilde paralel yapıya yönelik operasyonda 29 polis gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin savcılık sorguları İstanbul Emniyeti'nde tamamlandı.



SUÇLAMA DARBECİLİK


İşlemleri tamamlanan aralarınra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu 29 şüpheli 'cebir ve siddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'siyasal ve askeri casusluk' suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.



YASA DIŞI HİYERARŞİ VAR


Sevk yazısında, şüphelilerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde hiyerarşik yapı içerisinde altlık-üstlük ilişkilerini kullanarak yasa dışı örgütlenme oluşturup suç işlemek amacıyla bir araya geldikleri belirtildi.




#Esat Burak Uzundere
#Seyfettin Mut
#Hikmet Gök
#Mustafa Yüce
#Tutkun Akbaş
#Paralel yapı
9 yıl önce