|

Çelik: Net bir şekilde görülecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da Öcalan ve HDP’nin silahsızlandırma çağrısının önemli bir süreç olduğunu belirterek, samimi olanların ve olmayanların net bir şekilde görüleceğini ifade etti.

Yeni Şafak
10:17 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:31 - 2/03/2015 Pazartesi
IHA

Şanlıurfaspor-Osmanlıspor maçını izlemek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm sürecindeki son aşama ve silahsızlanma çağrısı ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 


Türkiye’nin acılarla dolu bir 30 yılı geride bıraktığını hatırlatan Çelik, son birkaç yıldır çözüm süreci ile ilgili atılan adımlarla Türkiye’de kanın, kinin ortadan kalktığını kaydetti. Silahların bırakılması şeklin de bir atmosferin oluşması ve bunun deklare edilmesinin Çözüm Süreci için en önemli dönemeçlerden biri olduğunu kaydeden Bakan Çelik, çok önemli olan bu süreçte hükümetin tavrını ve tarzını net bir şekilde ortaya koyduğunu da söyledi. Çelik, ne pahasına olursa olsun, çözüm sürecinin gerçekleşmesi konusunda hassasiyeti sürdüreceklerini belirterek "Ne pahasına olursa olsun derken tabii ki ülkenin birliği, bütünlüğü belli bir kardeşlik çerçevesin de atılması gereken adımlar ne ise onların tümüdür. Bu adımları atarak, inşallah geleceğe birlik ve beraberlik içerisinde yürüyeceğiz. Yani terör ne adına terör. Bu millet, bu devleti birlikte kurmuş. Kürdü, Türkü ile tüm unsurlarıyla bu devleti birlikte kurmuş. Devleti birlikte kurduğumuz gibi devleti yüceltmek de hepimizin görevi. Haksızlıklar, yanlışlıklar, antidemokratik uygulamalar oldu mu, olmuş. Kalkınmada gerçekten bazı bölgelerde sıkıntılar yaşanıp bazı bölgelerin kalkınması öne alınmış mı, geçmişte alınmış. Şimdi bunların tümünü ortadan kaldıran noktaya Türkiye gelmiş bulunuyor. Yatırımların çoğu bu bölge de yapılıyor, ihmal edilen bütün konular ortadan kaldırılıyor. Demokratikleşme konusunda ortadan kaldırılan adımların birçoğu zaten atıldı. Olması gereken de artık siyaset yoluyla hak arama mücadelesinin sürdürülmesidir."


Çözüm sürecindeki silahların bırakılması aşamasına geçilememesinin farklı algıda sebep olduğunu kaydeden Çelik, şöyle konuştu;


“Silah meselesinin ortadan kalkması gerekiyor. Silah ortada olursa, biz hükümet olarak, demokratikleşme, ülkenin önünü açma adına attığımız adımlar, sanki ‘silah devrede olduğu için alınıyor’ gibi bir algı oluşuyor. Bunlar doğru değil. Ak Parti iktidarı olarak, temel insan hakları konusunda verilmesi gereken kimin ne hakkı varsa, o hakkı vermeli’ diyoruz. Zaten alması gerekiyor. Buna samimi olarak inanıyoruz."

Türkiye'nin bu süreçte böyle güzel mesafeler kat ettiğini anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Silahların bırakılması ile ilgili çağrı önemli bir süreçtir. İbretle izleyeceğiz. Kim samimi, kim samimi değil, bunu net bir şekilde göreceğiz. Silahsızlanma konusunda, siyasette bu sorunların çözümü konusunda, eğer bir farklı tutum söz konusu olursa, onlar ne tarihe, ne millete hesap veremeyecek unsurlardır. Bu bölgeyi tanıyan birisi olarak, batıyı da doğuyu da iyi bildiğime inanıyorum. Vatandaşlarımız tümü ‘artık silah olmasın’ anlayışındadır. ‘Bu gidişat, gidişat değildir’ diyorlar. Ben inanıyorum, milletimizin bu talebi, son açıklamalar çerçevesinde neticelenecektir.”

SİLAHSIZLANMA SÜRECİ

Tüm milleti rahatsız eden konunun silah meselesi olduğunu vurgulayan Çelik, silahsızlanma sürecinin takvimlendirilmesinin son olmadığını ifade ederek “Bundan sonraki süreç bir şekilde takvimlendirilir. Atılması gereken adımlar atılır. Bizi, toplumu, milleti rahatsız eden silah meselesidir. Silah meselesi bir an önce ortadan kalkmalıdır. Bundan sonrası kolay. Silah varken neyi konuşacaksınız" diye konuştu.


ADAY ADAYI MÜRACAATLARI

Çelik, bir soru üzerine Ak Parti’ye ülke genelinde 6 bin civarında aday adayı müracaatı olduğunu kaydederek “Bu son derece önemli bir rakam. Vatandaşın bu ilgisinden biz de büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ak Parti’ye ilgi ilk yıllarda olduğu gibi, 2002 yılındaki gibi devam ediyor. Memnuniyet verici, sevindirici bir durum” dedi. Yoğun ilginin Ak Parti iktidarının yoğun hizmetlerinden kaynaklandığını belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti:


“Vatandaşımız hizmetleri görüyor, görecek. Çok yoğun hizmet aldı, Türkiye, her alanda. İstanbul’dan Hakkari’ye kadar. Ben Şanlıurfa milletvekiliyim. Şanlıurfa 12 yıl içerisinde, 20 kat trilyonluk bir hizmet aldı. Son 4 yılda sadece 12 kat trilyon hizmet aldı.”

Çelik, muhalefetin Türkiye’yi yönetebilecek yeterlilikte olmadığını savunarak, bu seçimde de insanların Ak Parti lehine oy kullanacağını ileri sürdü. Hizmetten, çözümden, barış ve kardeşlikten yana, Türkiye’yi idare edebilecek çok parti olmasını istediklerini belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Ama maalesef şuanda muhalefetin durumu Türkiye’yi yönetmeye yeterli de değil, müsait de değildir. Onun için bu istikrarlı ortamın devamı konusunda, gerek Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, gerek tüm Türkiye coğrafyasında, vatandaşlarımız, yine istikrarın devamı istikametinde, Ak Parti lehine oy kullanacakları inancındayım.” 

Çelik, özel bir otelde yaptığı görüşmelerin ardından Şanlıurfaspor-Osmanlıspor maçını izledi.

#Şanlıurfaspor
#Osmanlıspor
#Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik
#çözüm süreci
#silahsızlanma çağrısı
9 yıl önce