|

İsmail Kılıçarslan'a fiziki takip ve tehdit!

Gülen Cemaati'nin Letonya'daki iş adamlarından Mehmet Çelik'in, Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan'ın nerede ve kimlerle oturduğuna dair tweetleri, "Kılıçarslan'a, paralel yapı tarafından fiziki takip mi yapıyor" sorusunu akıllara getirdi. Çelik, Kılıçarslan'ı "kayıttasın" diyerek de tehdit etti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:53 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İsmail Kılıçarslan'a fiziki takip ve tehdit!
İsmail Kılıçarslan'a fiziki takip ve tehdit!

Gülen Cemaati'nin Letonya'daki iş adamlarından Mehmet Çelik, Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan hakkında yazdıkları ile akıllarda "derin şüpheler" bıraktı. Twitter'da @mehmetcheliklv (Letonya Muhtarı) ismi ile yazan Çelik, İsmail Kılıçarslan'ın nerede ve kimlerle oturduğunu yazıp, "yaptıkların kayıtta" diye de tehdit etti. Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal'ın köşesinden övgüyle bahsettiği cemaat mensuplarından olan Çelik'in bu sözleri, "Paralel yapı İsmail Kılıçarslan'ı fiziki takibe mi aldı?" sorusunu akıllara getirdi. Letonya'da yaşayan ve Ankaralı olan Çelik'in, İsmail Kılıçarslan'ın İstanbul'daki gezip görüştüğü isimlere dair nerelerden bilgi aldığı da merak konusu. Daha önce benzer bir olay da yazarımız Abdülkadir Selvi'nin başına gelmişti. "Kod Adı Muta Nikahı" başlıklı yazısı dolayısıyla Fethullah Gülen'in şikayeti üzerine Ankara Adliyesi'nde talimatla ifade vermeye giden Selvi, adım adım izlenip Gülen Cemaatine yakın sitelerde haber yapılmıştı.

İşte Çelik'in attığı o tweetler:

"@kilicarslan_is çengelköy çınaraltında hıyarlar ile ne toplantısı yapıyorsun? Talimat mı veriyorsun? @olumvarhaci

@kilicarslan_is şairim gazeteciyim diye hava atma! Trollerle yediğin naneler kayıtta! olumvarhaci"

Takipçi ve tehditçi Çelik, Mustafa Ünal'ın köşesinde

Zaman gazetesi yazarı Mustafa Ünal, 5 Nisan 2013 tarihindeki köşesinde Mehmet Çelik'ten şöyle bahsetmişti: "Baltıklar'ın her iki ülkesinde de sayıları az olsa da yerleşik işadamı var. Mehmet Çelik bunlardan biri. Riga'da karşılaştım onunla. Ankara Haymanalı. 13 yıl önce gelmiş. Eşi Leton. Vatandaş olmuş. Letonya'da yabancı birisinin vatandaş olması kolay değil. 10 yıllık oturum şartı var. Ayrıca sınavda başarılı olmanız şart. Mehmet Çelik başarmış. Letonya'nın Türk kökenli ilk ve tek vatandaşı. 'Kültürü, iklimi farklı olduğu için bu ülkede tutunmak zor.' diyor. Hayatından memnun. Dönmeyi düşünmüyor."


10 yıl önce