|

Cemevi yapımı destek buluyor

Cihan
00:00 - 12/12/2008 Cuma
Güncelleme: 12:22 - 12/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
Cemevi yapımı destek buluyor
Cemevi yapımı destek buluyor

Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Beypazarı'nın Karaşar Beldesi'nde cami derneğinin cemevi yaptırmasını çok olumlu karşıladıklarını söyledi. Altun, "Cami ile cemevi birbirinin rakibi değil, birbirini tamamlayan kutsal mekanlardır." dedi.

Beypazarı'nın Karaşar Beldesi'nde cami derneğinin cemevi yaptırmasına Alevi inanç önderlerinden destek geldi. "Son derece olumlu bir gelişme, emeği geçenleri kutluyorum." diyen Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, cami ile cemevlerinin bir birinin rakibi olmadığını, aksine bir birlerini tamamlayan kutsal mekanlar olduğunu ifade etti. Osmanlı döneminde birçok caminin yanında dergahların, cemevlerinin bulunduğunu belirten Altun, "70-80 yıldan beri bu mekanların eksikliği bize çok şey kaybettirdi. Cemevlerinin, dergahların olmayışı muhabbeti kaybettirdi. Yapay ayrımlara sebebiyet verdi, yanlış bilgiye götürdü." şeklinde konuştu. Dünya Ehli Beyt Vakfı binasında da mescit ile cemevinin yan yana olduğunun altını çizen Altun, "İnançlı olan insan camiye de gider, cemevine de gider." dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın görüşmesini de değerlendiren Altun, "Diyalogun olması çok iyi. Bu tür konularda herkesle görüşülmesi gerekiyor. Farklılıklarda taraf olmak yanlıştır. İnsanların asgari müştereklerde bir araya gelmesi önemlidir." diye konuştu.



15 yıl önce