|

'Cerablus operasyonunu darbeciler engelledi'

Türkiye'nin Suriye sınırını terör örgütlerinden temizlemeyi hedeflediği 'Fırat Kalkanı' operasyonunun iki yıldır planladığı belirtildi. AFP'nin haberine göre, şehit Ömer Halisdemir'in öldürdüğü darbeci general Semih Terzi ve bazı komutanlar, farklı bahanelerle operasyonu sürekli engelledi. Rus uçağının düşürülmesiyle de operasyon ihtimali tamamen ortadan kalktı.

Yeni Şafak
18:33 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 18:55 - 27/08/2016 Cumartesi
Diğer

Fransız haber ajansı AFP'nin, “Türkiye Suriye operasyonunu son 2 yıldır planlıyordu" haberi dünya basınının gündemine oturdu.



Ajansın, ismini vermediği bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, 15 Temmuz darbecilerinin en rütbeli isimlerinden olan ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in başından vurarak öldürdüğü Tuğgeneral Semih Terzi başta olmak üzere bazı nüfuzlu komutanlar, Cerablus operasyonunu çeşitli bahanelerle iki yıl boyunca engelledi.



Kasım 2015'te Rus uçağının düşürülmesiyle, operasyon tamamen imkansız hale geldi.



İngiliz The Independent gazetesi de AFP'nin haberini sayfalarına taşıyarak, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de güneydoğudaki operasyonlardan sorumlu olduğu hatırlattı.



Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da Semih Terzi için "O katil, o vatan haini Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki operasyonlarını yöneten kişiydi" demişti.



  1. Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda komutayı ele almak isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından tek kurşunla öldürülmüştü. Halisdemir, daha sonra darbeciler tarafından şehit edilmişti.









#Cerablus
#Fırat Kalkanı
#Semih Terzi
#Ömer Halisdemir
#AFP
8 yıl önce