|

Çetenin beyni Leydi Marina

Ankara'nın Fahrettin Aslan'ı olmak isteyen gazinocu Dursun Tatar ve 8 adamı yakalandı. Diğer gazinoları silah zoruyla ele geçirmeye çalışan çetenin beyni ise Rus uyruklu Marina

Evin Göktaş
00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:55 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Çetenin beyni Leydi Marina
Çetenin beyni Leydi Marina

Altınkapı ve Maksim gazinolarının sahipleri arasında geçen yıl meydana gelen kanlı çatışmanın faillerinden Dursun Tatar'ın, bir süredir Ankaralı gazinoculara kök söktürdüğü ortaya çıktı. Tatar'ın, Ankara'da gözüne kestirdiği gazino ve barları, silah zoruyla kendi tekelinde toplamaya çalıştığı belirlendi. Altınkapı gazinosunun dışında Çankaya'daki 1001 Gece ve Neo adlı barların da sahibi olan Tatar, 8 adamı ile birlikte önceki akşam operasyonla gözaltına alındı.

YAĞMA, TEHDİT, SİLAH

“Ankara'nın Fahrettin Aslan'ı” olarak tanınan Tatar'ın, rakip gazino sahiplerine karşı yeni bir eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edildi. “Akrep Operasyonu” kapsamında gözaltına alınan Tatar ve adamlarının, “adam öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, yağma, tehdit ve meskun mahalde ateş etme” suçlarına karıştıkları iddia edildi. Aralarında bir de Rus uyruklu Marina G. isimli kadının bulunduğu zanlılarla birlikte 5 adet tabanca, bol miktarda mermi, çelik yelek, kelepçe, dürbün, çek-senet, sahte kimlik ve 51 adet senet” ele geçirildi. Rus kızı Marina'nın, Tatar'ın sağ kolu olarak çalıştığı ve gazinolarında çalışan yabancı uyruklu kadınların Türkiye'ye getirilmesinde yardımcı olduğu saptandı.

İŞLERİ GİDEREK BÜYÜDÜ

Atılgan'la arasındaki çatışmanın ardından popülaritesi iyice artan Tatar, Başkent'te gazino ve bar sahipleri üzerinde baskı ve tehdit uygulamaya başladı. Tatar, bir yandan da gazinolarında çalıştırdığı yabancı uyruklu kadınların sayısını artırarark işlerini ilerletti. Eğlence merkezlerini kendi tekelinde toplamaya çalışan Tatar, yanında çalıştırdığı Rus kızı Marina G.'yi de yasadışı bir çok işinde kullandı. Tatar'ın yaptığı görüşmeleri teknik takiple izleyen polisler, iki ajanda ele geçirdi. Ajandadaki notlardan, suç örgütü liderinin, Başkent'te “gazinocular kralı” olmayı hedeflediği ortaya çıktı.


Köşk'ün önünde ateşten Bakan kardeşine kurşuna

Zanlıların, Maksim gazinosu sahibi Atılgan'ın öldürülmesi olayı dışında Armada İş Merkezi'nde restoranı bulunan Dioman İsmailov ve kardeşi Rıfat İsmailov'un yaralanması ve gasp edilmesi Cumhurbaşkanlığı Köşkü önünde silahla ateş edilmesi olaylarını da gerçekleştirdiği bildirildi. Ankara Emniyet yetkilileri, Dursun Tatar'ın, ayaklarından vurdurduğu “Dioman İsmailov'un ağabeyinin Türki Cumhuriyetlerde bir ülkenin bakanlığını yaptığına dair bilgiler aldıklarını, ancak bunu teyit edemediklerini” kaydettiler. Suç örgütü mensuplarıyla birlikte 3'ü ruhsatsız 5 tabanca, çelik yelek, kelepçe, dürbün, çeşitli kişilerden alınan 51 adet senet, 2 gram esrar, 2 adet sahte kimlik ele geçirildi. Dursun T.'nin sahibi olduğu gazinoda kaçak olarak çalıştıkları bildirilen 21 yabancı uyruklu kadının da gözaltına alınarak sınır dışı işlem yapılması için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği öğrenildi. Sorgulaması tamamlanan Tatar dahil 9 kişi, dün sabah adliyeye sevkedildi.


İlk büyük çatışma Maksim'de

Tatar, 27 Ağustos 2006 günü Küçükesat'ta meydana gelen ve Maksim ve Monamur gazinolarının sahibi İrfan Atılgan'ın ölümü, 3 adamının yaralanması olayına da karışmıştı. Tatar ve Atılgan arasında eski bir husumet nedeniyle Maksim gazinosu önünde tartışma çıkmış ve daha sonra iki gazinonun çalışanlarının da karışması ile olay silahlı çatışmaya dörüşmüştü. Çatışmada Atılgan ölmüş, Tatar dahil Mahmut Çayırhan, Mehmet Kesici ve Yavuz Tokluk adlı gazina çalışanları da ağır yaralanmıştı. Atılgan'ı vuran kişinin Tatar'ın bir adamı olduğu belirlenince, uzun süre hastanede tedavi gören Tatar'ın daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.



17 yıl önce