|

Cezaevi firarisi kapkaç yapınca yakalandı

Adana'da 28 yaşındaki Dürdane Yılmaz'ın sırt çantasını kapkaç yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 24 yaşındaki Hasan Ö.'nün cezaevi firarisi olarak arandığı belirlendi. Hakkında kesinleşmiş 14 yıl 3 ay da hapis cezası bulunan Hasan Ö., yeniden cezaevine konuldu.

Dha
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:13 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Cezaevi firarisi kapkaç yapınca yakalandı
Cezaevi firarisi kapkaç yapınca yakalandı

Merkez Seyhan İlçesi'ne Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan Dürdane Yorulmaz 24 Ağustos'ta evine giderken arkasından yaklaşan bir kişi tarafından içinde bir miktar para ile kredi kartları olan sırt çantasını çalındı. 01 KF 454 plakalı otomobille kaçan şüpheli izini kaybettirdi. Yorulmaz'ın ihbarı üzerine soruşturma başlatan polis, şüphelinin kaçtığı otomobilin kiralık olduğunu ve Hasan Ö. tarafından kiralandığını saptadı.

Bu bilgiler üzerine operasyon düzenleyen polis, Hasan Ö.'yü oturduğu Şakirpaşa Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilip sorgulanan şüpheli kapkaç suçlamasını kabul etmedi. Ancak, Dürdane Yorulmaz, şüpheliyi teşhis etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan incelemede, hırsızlık, dolandırıcılık ve kapkaç suçlarından 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Hasan Ö.'nün cezaevinden firar ettiği belirlendi. Şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Hasan Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

10 yıl önce