|

Cezaevi yangınında ölenlerin isimleri açıklandı

00:00 - 17/06/2012 Pazar
Güncelleme: 12:37 - 17/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Cezaevi yangınında ölenlerin isimleri açıklandı
Cezaevi yangınında ölenlerin isimleri açıklandı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki yangında hayatını kaybedenlerin adli suçlardan tutuklu ve hükümlü olduklarını bildirdi.

Ergin, polisevinde düzenlediği basın toplantısında, olayda hayatını kaybedenlerle ilgili bilgi verdi.

'Bu yangında hayatını kaybedenler, adli suçlardan tutuklu ve hükümlü olanlardır' diyen Ergin, ölenlerin isimlerini okudu.

Yangın esnasında alt katta infaz koruma memurları tarafından kurtarılarak tedavi altına alınan hükümlü ve tutukluların isimlerini de açıklayan Bakan Ergin, bunların Cevat Yılmaz, Yusuf Aydemir, Vedat Taştan, Abit Aytekin ve Mustafa Demir olduğunu belirterek, 'Bu tutuklularımızın 1'i hariç 4'ü tedavi edilerek taburcu edilmişlerdir, şu anda ceza infaz kurumumuzdadır. 1 tutuklumuz halen tedavi görmektedir' dedi.

Sadullah Ergin, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların şu anda telefonla görüştürülmek suretiyle kendi sağlık durumları hakkında ailelerini bilgilendirdiğini söyledi.

Olayda hayatını kaybeden ve yaralananların dışında cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların sağlık durumlarında herhangi bir problem bulunmadığını ifade eden Ergin, 'Ayrıca cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların açık şekilde görüş yapılmak suretiyle ailelerinin de müsterih olmaları konusunda çalışma yapılamaktadır, bu da temin edilecektir. Bu hadiseyle ilgili olarak Urfa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli tahkikat, Bakanlığımızca da idari tahkikat başlatılmış olup, şu anda soruşturma devam etmektedir. Elde edilecek ilave veriler, yeni bilgiler ve detay hususlar ilerleyen süreçte kamuoyu ve basınımızla paylaşılacaktır' diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden hükümlü ve tutuklulara Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Ergin, bu konuyla ilgili tahkikatın hiçbir husus göz ardı edilmeksizin sonuçlandırılacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını vurguladı.

12 yıl önce