|

Charles, Eyüp Sultan'a gitti

İha
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 12:34 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Charles, Eyüp Sultan'a gitti
Charles, Eyüp Sultan'a gitti

İngiltere Veliaht Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker, Eyüp Sultan Camii'ni ziyaret etti.

Koç Müzesi ziyaretinin ardından Lüfer-4 isimli tekneyle denize açılan Charles ve eşi, bir süre sonra Eyüp'teki İDO İskelesi'ne geldi. Prens Charles'in geleceği bilgisini alan vatandaşlar ve ilköğretim öğrencileri iskele önünde toplandı. Charles'i görmek için toplandıklarını belirten öğrencilerden Emre Yavuz, "Kendisinin fotoğraflarını gördüm. Elini öpmek için bekliyorum" dedi. Öğrenciler, prens ve eşinin gelişi öncesinde iskeleden uzaklaştırıldı.



Prens Charles ve eşi, yoğun güvenlik önlemleri altında tekneden inerek bir araçla Eyüp Camii'ne geldi. Prens Charles'in ziyareti nedeniyle cami içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Camide hazır bulunan türbanlı özel güvenlik görevlisi dikkat çekti.




Korumalar eşliğinde camiye giren Prens Charles ve eşi Camilla Parker'e, İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf İzzettin Konuk ve Eyüp Camii imamı Metin Çakar eşlik etti. Konuk ve Çakar, Prens Charles ve eşine caminin tarihi hakkında bilgiler verdi.

İngiltere Veliaht Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker, avluyu gezdikten sonra ayakkabılarını çıkartarak caminin içine girdi. Camilla Parker'in camiye girişi sırasında şalıyla başını örtmesi dikkat çekti.



Prens Charles, cami içinde bulunan Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra ayakkabılarını giyinebilmek için kapı önüne konulan sandalyeye oturdu. Cami ziyaretinin tamamlanmasının ardından Charles ve eşi, yoğun güvenlik önlemleri altında Fatih'teki Kariye Camii'ne doğru yola çıktı.

16 yıl önce