|

CHP başkanlara vekillik yolunu kapadı

CHP Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da 7 Haziran’da yapılması öngörülen genel seçimlere ilişkin kritik bir karar alındı. Toplantıda belediye başkanlarının milletvekili adayı olmaması benimsendi.

Yeni Şafak
13:01 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:06 - 25/12/2014 Perşembe
Diğer

Kulislerde Şişli Belediyesi’nde yaşanan sorunun Belediye Başkanı Hayri İnönü’nünmilletvekili yaptırılmasıyla aşılacağı iddialarının konuşulduğu bir dönemde, MYK toplantısında belediye başkanlarının milletvekili adayı olmaması benimsendi.


Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK, yaklaşık 4,5 saat sürdü. Alınan bilgilere göre toplantıda istifalarla düşen bazı ilçe başkanlıklarına atamalar yapıldı.

Toplantıda, parti genelgesi kapsamında milletvekili adayı olmak isteyenler için tanınan 25 Aralık süresinin bugün dolacak olması nedeniyle, istifalarının tamamının parti yönetimine iletilmesinin beklenmesi benimsendi. Bu nedenle İzmir başta olmak üzere hafta başından bu yana istifalarını sunan il yönetimlerinin doldurulması için yeni bir atama yapılması konusu önümüzdeki hafta yapılacak MYK’ya bırakıldı.

Görevlerine devam etsinler

Toplantıda kritik bir karara da imza atıldı. Alınan bilgilere göre toplantıda belediye başkanlarının milletvekili adayı olmaması benimsendi.


Toplantıda bazı belediye başkanlarının milletvekili adayı olmak istediği, bu nedenle belediye başkanlığından istifa etme yönündeki talepleri getirildi. Milliyet'te yer alan habere göre bu konu üzerine söz alan Kılıçdaroğlu’nun “Henüz göreve geleli 9 ay bile olmadı. 5 yıl süre için seçildiler. Bu nedenle Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmayı düşünmesinler, görevlerine devam etsinler” sözleri üzerinde görüş birliğine varıldı.

#kemal kılıçdaroğlu
#chp
#myk
#2015 genel seçimleri
#belediye başkanları
#istifa
#milletvekili seçimleri
9 yıl önce