|

CHP İç Güvenlik Yasasını AYM'ye götürecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "İç Güvenlik Yasası adı verilen polis devleti yasasını Cumhurbaşkanı'nın onaylamasını müteakip Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi.

Yeni Şafak
13:04 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 11:07 - 27/03/2015 Cuma
IHA

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Genel Kurul çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Genel Kurul'un iyilik değil kötülük ürettiğini öne süren Hamzaçebi, "Hükümetin Türkiye'yi getirdiği nokta, polis devleti rejiminin kurulması noktasıdır. Demokrasimiz açısından kara bir geceyi yaşadık. Halkın gücüyle değil, polis gücüyle ayakta kalmayı hedefleyen bir iktidar vardır" dedi.



Hükümetin meşruiyetini kaybettiğini iddia eden Hamzaçebi, "Meşruiyet parlamento çoğunluğu değildir. Ama hala parlamento çoğunluğundan ibaret sanan demokrasi zavallıları var. Parlamento çoğunluğu doğru işler yaparsa, adil işler yaparlarsa meşru olurlar. Dün gece doğruluğa, adalete darbe indirilmiştir. Bu nedenle bu hükümet meşruiyetini kaybetmiştir. Siyasal meşruiyetin kaynağı halkın rızasıdır. Halk bir araya gelir daha iyi bir şekilde yaşamak için toplumu meydana getirir. Bir devlet yönetimi oluştururlar. Dün gece kabul edilen düzenlemelerde halkın rızası yoktur. Hiç kimse parlamento çoğunluğunu 'halkın rızası vardır' diye yorumlamasın" şeklinde konuştu.



Hamzaçebi şunları kaydetti:



"İç Güvenlik Yasası adı verilen polis devleti yasasını Cumhurbaşkanı'nın onaylamasını müteakip Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Cumhurbaşkanı yasayı süratle onaylayacaktır. Bu düzenlemeler Anayasa Mahkemesi'nden dönecektir."

#CHP
#iç güvenlik yasası
#aym
#AYM
#Anayasa Mahkemesi
#TBMM
9 yıl önce