|

CHP ve HDP'li vekillerden AP'de soykırım ihaneti

Avrupa Parlamentosu söz alan Ermenistan milletvekili "Osmanlı'nın Ermenilere yaptığı soykırım gibi IŞİD de Hristiyanlara soykırım gerçekleştiriyor" diyerek 1 dakikalık saygı duruşu istedi. Ermenistan'ın talebi kabul edildi ve CHP'li Gülsüm Bilgehan Toker ile HDP'li Nazmi Gür de kuruldakiler ile ayağa kalktı. Bu ihanete Azerbeycan milletvekilleri, "Size küfredenleri alkışlıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Kurulda yer alan Deniz Baykal da ayağa kalkmayarak CHP ve HDP'li vekillere devlet adamlığı dersi verdi.

Yeni Şafak
12:05 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:08 - 22/04/2015 Çarşamba
Diğer

Strazburg'ta Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi genel kurulunda büyük bir şok yaşandı. IŞİD konulu bir rapor tartışılırken söz alan bir Ermenistan milletvekili "Aynen yüz yıl evvel Osmanlı Türkleri'nin Ermenilere yaptığı gibi IŞİD'in bugün Ortadoğu'da Hristiyanlara karşı bir soykırım gerçekleştirdiğini" iddia ederek AKPM Başkanı Anne Brasseur'dan Genel Kurul'u 'tüm soykırım' kurbanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etmesini istedi.



AKPM Başkanı da bu çağrıya uyarak genel kurulu bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. AP Genel Kurulu'nda bulunan milletvekillerinin çoğunluğu bu çağrıya uyup ayağa kalkarak saygı duruşuna katılırken Türk ve Azeri heyetleri yerlerinden kalkmayarak ülkemize ve ecdadımıza yapılan bu hakarete tepki verdiler.



CHP ve HDP'li vekiller ayağa kalkınca Azeriler şoke oldu


Sabah.com.tr'de yer alan habere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsilen Genel Kurul'da bulunan CHP milletvekili ve Ankara 1. sıra adayı olan İsmet İnönü'nün torunu Gülsüm Bilgehan Toker ve HDP milletvekili Nazmi Gür'ün Ermenistan'ın çağrısı ile ayağa kalkınca herkes büyük bir şok yaşadı. Türkiye'den iki milletvekilinin sözde soykırım iddialarına destek veren tutumları karşısında bazı Azeri milletvekilleri şaşkınlıklarını "size küfredenleri alkışlıyorsunuz" diyerek ifade ettiler.



Baykal'dan devlet adamlığı dersi


CHP eski genel başkanı Deniz Baykal da AK Parti, MHP ve Azerbaycan milletvekilleri ile birlikte hareket ederek saygı duruşuna katılmayarak, Toker ve Gür'e "devlet adamlığı" dersi verdi.


#Avrupa Parlamentosu
#Gülsüm Bilgehan Toker
#Nazmi Gür
#Ermenistan
9 yıl önce