|

CHP ve HDP’nin Beştepe inadı

Seçim döneminde ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik tavırlarıyla tepki çeken CHP ve HDP’nin inadı sürüyor. Erdoğan’ın, TBMM 25. Başkanlık Divanı üyelerini kabulde MHP tam kadro yer alırken, CHP ve HDP’li üyeler katılmadı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 23:40 - 27/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki 25. Başkanlık Divanı üyelerini kabul etti. Ziyarete CHP ve HDP'den katılım olmadı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde Yılmaz'a, TBMM Başkan Vekilleri Mehmet Naci Bostancı ve Koray Aydın, katip üyeler Sema Kırcı, Fehmi Küpçü, Bülent Turan, Mücahit Durmuşoğlu ve Emin Çınar, idare amirleri Ahmet Gündoğdu, Salim Uslu ve Seyfettin Yılmaz ile TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu eşlik etti. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da kabulde hazır bulundu.



1,5 SAAT SÜRDÜ


Yaklaşık 1,5 saat süren kabule, milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tavırlarıyla kamuoyunda tepki toplayan CHP ve HDP'li Başkanlık Divanı üyelerinin katılmaması dikkati çekti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, heyet üyelerine teker teker teşekkür eden Erdoğan, tavsiyelerde bulundu. Böyle bir günde sorumlu davranışlar içerisinde birliktelik mesajı verdikleri içinde teşekkür eden Erdoğan, operasyonlar hakkında da değerlendirme yaptı.



DEVLET GEREĞİNİ YAPAR


Terör örgütlerine karşı devletin gereken her türlü adımı atacağını vurgulayan Erdoğan "Bu bir kararlılıktır. Çünkü devletimizin olduğu yerde biz farklı bir devlet yapılanmasına müsaade edemeyiz. Kanunlara kim uymazsa gereğini yaparız. İç Güvenlik Yasasını boşa çıkartmadık. Maskeli silahlı gruplara müsaade etmeyeceğiz. Bir devlet bunlara izin vermez" dediği öğrenildi.


#İsmet Yılmaz
#chp
#beştepe
#Mehmet Naci Bostancı
9 yıl önce