|

CHP'den 70 maddelik çözüm teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "70 maddelik bir kanun teklifini bugün itibariyle Meclis Başkanlığı'na sunacağız. Yaklaşık 21 kanunda değişiklik öngörüyoruz. 18 yeni madde ihtası var, 44 maddenin de yürürlükten kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
12:29 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:33 - 22/12/2014 Pazartesi
IHA

Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sözlerine "Umarım bugün komisyonun alacağı karar Türkiye için hayırlı olur" diyerek başlayan Tanrıkulu, toplumsal barış ve demokrasi için Meclis Başkanlığı'na TBMM İçtüzüğü'nde ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni sunduklarını açıkladı. Tanrıkulu, "Temel hak ve hürriyetlerin etkin bir şekilde korunması ve Kürt sorununun barışçıl çözümü için vazgeçilmez bir şart olan demokratik zeminin oluşturulmasına yönelik 70 maddelik bir kanun teklifini bugün itibariyle Meclis Başkanlığı'na sunduk. Yaklaşık 21 kanunda değişiklik öngörüyoruz. 18 yeni madde ihtası var, 44 maddenin de yürürlükten kaldırılmasını istiyoruz" dedi.


Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çözümü başka yerde değil parlamentoda araması gerektiğine işaret eden Tanrıkulu, verilen kanun teklifinin CHP Grubu’nun onayıyla Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu söyledi. "CHP olarak Türkiye'nin toplumsal barışından yanayız, çözümün de Meclis'te olmasını isteriz" diyen Tanrıkulu, "Zaten daha önce bu çerçeveyi Sayın Genel Başkanımız da çizmişti. Şimdi gerekçelerini yenileyerek daha güncelleyerek, derli toplu bir şekilde Meclis Başkanlığı'na sunduk" şeklinde konuştu.

#sezgin tanrıkulu
#tbmm
#çözüm teklifi
#yasa
#çözüm süreci
#hdp
#chp den teklif
#ak parti
#mhp
9 yıl önce