|

CHP'li belediye başkanını Atatürk'e şikayet ettiler

İha
00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 16:09 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'li belediye başkanını Atatürk'e şikayet ettile
CHP'li belediye başkanını Atatürk'e şikayet ettile

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ömerli Minibüsçüler Durağı Başkanı Bülent Taşdibek, Yönetim Kurulu üyeleri ve aileleri birlikte Ereğli Belediye aşkanı Halil Posbıyık'ın kendilerini mağdur ettiğini öne sürerek belediye önüne siyah çelenk bıraktı. Çelenk koyma esnasında belediye önünde yaşanan kısa süreli gerginliği polisler önledi.

Ömerli Minibüsçüler Durağı Başkanı Bülent Taşdibek, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu ve çelenk koydu. Taşdibek yaptığı basın açıklamasında, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a tepki gösterdi.

İşsiz olduğunu ileri süren minibüsçülerin eşleri ve çocuklarının da yer aldığı basın açıklaması ve siyah çelenk eyleminde, Bülent Taşdibek şunları söyledi: "Sevgili Atam, Belediye Başkanı üzülerek söylüyorum ki halka zulüm etmekten büyük bir zevk almaktadır. Türkiye Cumhuriyetini kurarken 'Adalet Mülkün Temelidir' diyerek vurgu yaptığınız yargı kararlarını bile yok sayıp biz alınteri ile evine ekmeğini götürmek isteyen insanlara zulmederek çoluk çocuğumuzu açlığa mahkum etmektedir. 10 ay önce ekmek teknelerimiz minibüslerimize el koyan belediye başkanı gücünü bizim gibi mazlum insanlar üzerinde kullanmaktadır. Biz evimize ekmek parası götüremiyoruz. Çocuklarımıza mama alamıyoruz buradan büyüklerimize sesleniyoruz."

İhale ile tekrar çalışmaya başladıkları takdirde iki yıl boyunca vatandaşları 1 TL'den taşıyacaklarını söyleyen Taşdibek, şöyle konuştu: "İhale olsun bizler gelelim tüm Ereğli halkına burada söz veriyoruz iki yıl boyunca taşıma ücretleri 1 TL olacak. Öğrencileri ise 50 kuruştan taşıyacağız. Ama nedense belediye başkanı bunu kabul etmiyor."

Anıt önünde yapılan basın açıklamasının ardından Ereğli Belediyesi'nin önüne geçen kalabalık belediye önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Fakat belediye görevlilerinden bazıları ve polis ekipleri siyah çelenk koymak isteyenlere yaptıklarının suç olduğunu dile getirdi. Çelenk koymakta ısrar eden kalabalık, polis ve belediye görevlilerinin müdahalesiyle karşılaştı.

Bülent Taşdibek'in kız kardeşi Emine Bulut, Ereğli Belediye Başkanının makam odasına bakarak "Orada rahat mısın?" diye seslenmesi çevredeki vatandaşlar ve eyleme katılanlar tarafından alkışlarla desteklendi. Bulut, çocuklarının aç ve sefil olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Okul servis paralarını dahi ödeyemiyoruz. Ama biz parayı alın terimizle kazanıyorduk eşim getiriyor ben pişiyordum. Ama şimdi ev sahiplerimiz kirayı ödeyemeyeceğimiz gerekçesi ile bizi evden atmaya çalışıyor. Bunun neresi adalet. Başkan biz ekmek almak için çabalıyoruz derdimiz sadece çocuklarımız."

BAŞKAN'DAN CEVAP

Öte yandan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, "Bugün siyah çelenk koymuşlar. Kdz. Ereğli Belediyesi, halk otobüsleri konusunda çok duyarlıdır. Köylerden ve mücavir alanlardan katılanlara 3 köy otobüsüne 1 halk otobüsü veriyoruz. Bu gün protesto yapanlar bir tek o uygulamaya katılmamıştır. Öyle yürüyüşle falan bu işler olmaz. Bu ülkede yasalar vardır. Bu işler dayılıkla olmaz. Bana vız gelir tırıs gider" dedi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.

13 yıl önce