|

CHP’li Kadıköy Belediyesinden hakarete destek

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 22:32 - 26/01/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Peygamber Efendimize yönelik hakaret içeren karikatürü, Cumhuriyet gazetesinin ardından CHPli Kadıköy Belediyesi’nin yayın organı gazetede de yayınlandı. Hakaret içeren karikatür, belediyenin basıp ücretsiz olarak dağıttığı olan ‘Gazete Kadıköy’ isimli yayında, “Yaşasın karikatür, yaşasın mizah” başlığı ile sansürsüz olarak yer aldı. 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ 

Pariste’ki saldırıda yaşamını yitiren Charlie Hebdo’nun baş editörü Stephane Charbonnier’in Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürle çekilmiş fotoğrafının sansürsüz olarak yayınlandığı gazeteye tepkiler çığ gibi. Yaşananları İslam’a hakaret olarak yorumlayan vatandaşlar, belediyeye mail ve telefon yoluyla ulaşarak tepki gösterdi. Künyesinde “Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylüler Adına Sahibi Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu” yazan gazetenin hakaret içeren yayını hakkında belediyeden herhangi bir açıklama yapılmadı.

CUMHURİYET DE YAYINLAMIŞTI

Cumhuriyet gazetesi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya karşı Paris’teki saldırıya tepki olarak derginin seçkilerinden hazırladığı 4 sayfalık Türkçe eki gazetenin yanında ücretsiz dağıtmıştı. Gazetenin iki yazarı Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya da tepki toplayan karikatürleri köşelerinde sansürsüz vermişti. 

 
#Charlie Hebdo
#mizah dergisi
#CHP
9 yıl önce