|

CHP'liler CHP'yi bastı

Bahçelievler'de, yapılan eğilim yoklamalarına katılmayan bir ismin aday olarak ön plana çıkarılmasına tepki gösteren bir grup CHP'li, CHP Bahçelievler İlçe Binasını işgal etti.

İha
00:00 - 16/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:03 - 16/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'liler CHP'yi bastı
CHP'liler CHP'yi bastı

CHP Bahçelievler İlçe Teşkilatı mensubu bir grup, Bahçelievler Belediye Başkan aday adayı olarak gösterilen Saffet Bulut'un temayül yoklamalarına dahi katılmadan CHP'den aday gösterilmeye çalışıldığı gerekçesiyle kendi ilçe binalarını işgal etti. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan CHP Bahçelievler İlçe Örgütü Platform Sözcüsü Gökmen Güneş, 'Bütün ilçelerde yapılan eğilim yoklamasında birinci çıkan adayların tamamı veya yoklamaya katılan adayların içerisinden belediye başkan adayı belirlenirken, Bahçelievler'de hiçbir platformda ortada görünmeyen bir aday, bugün Bahçelievler'de aday yapılmak istenmektedir. Bahçelievler'de genel mantığın aksine bir tutum sergilenmiştir. Bu bir yok sayma girişimidir. Bu üyenin iradesine karşı yok sayma girişimidir. Böyle bir mantığı ve anlayışı bizler kabul etmiyoruz' dedi.

Yapılan eylemin taleplerin yerine getirilinceye kadar sürdürüleceğini ifade eden Güneş, 'CHP'nin Bahçelievler üyeleri olarak irademize sahip çıkmak için bugün ilçemizdeyiz. Bu eylemimiz haklı talebimiz yerine getirilene kadar sürecektir. Yapılan eğilim yoklamasına dahi katılmayan bir adayın örgütün iradesini hiçe sayarak adaylaştırılmasını kabul etmiyoruz. Bu bir iradeye sahip çıkma girişimidir. Tüm taleplerimizin genel merkezimizce karşılanmasını ve gereğinin yapılmasını talep ediyoruz' diye konuştu.

Bahçelievler Belediye Başkan adayı Saffet Bulut'un adaylıktan geri alınmasını isteyen CHP Bahçelievler Gençlik Kolları Üyesi İmren Çaybaşı ise, 'Sandığa ve kendi irademize sahip çıkmak için bugün buradayız. Hepimiz partimizin sonuna kadar arkasındayız. Ancak kendi örgütümüzün iradesine de sahip çıkmak durumundayız. Genel merkezin bu noktada hassasiyet ile yaklaşmasını, bize olumlu bir cevap vermesini bekliyoruz. Gençlik üyesi olarak biz 8 kişiyiz. Saffet Bulut'un belediye adaylığından geri alınmaması halinde istifa edeceğiz' dedi.

10 yıl önce