|

Çıkmadan önlesinler

IŞİD'e katılmak isteyenlerle ilgili batılı ülkeleri daha kapsamlı tedbir almaya çağıran Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İngilizlerin Atatürk Havalimanı'na polis gönderme önerisini içeren 'sarhoş muhabbeti'ni ise "Böyle bir şey sözkonusu olamaz" sözleriyle yorumladı

Yeni Şafak
04:00 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:33 - 4/03/2015 Çarşamba
Diğer
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’deki 49. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. İngiltere’nin İngiliz vatandaşlarının IŞİD’e katılmak üzere Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmesini önlemek için İstanbul’daki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirme önerisine ilişkin bir soruya cevap veren Çavuşoğlu, “Böyle bir şey sözkonusu olamaz. Burada zaten İngiltere ile istihbarat paylaşımı, bilgi paylaşımı dahil çok iyi bir işbirliğimiz var” dedi. Bilgi geldiği sürece emniyet güçlerinin gerekli tedbiri aldıklarını ve işlerini çok iyi yaptıklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Önemli olan İngiltere’deki ilgili mercilerin de aynı tedbiri o kişiler İngiltere’den ayrılmadan yapması, o tedbirleri alması. Yani Türkiye’ye gelmelerine gerek yok. Zaten iyi bir işbirliğimiz var. Ama ülkelerinde ilave tedbirler alınırsa daha İngiltere’den ayrılmadan o kişileri durdurabilirler. Yok durduramadılarsa bize zamanında haber versinler. Malum, üç İngiliz genç kız gündemdeydi. Onlar bize İngiltere’den ayrıldıktan sonra bilgi verdiler. Biz yine elimizden geleni yaptık” açıklaması yaptı. 

ARTIK TEDBİR ALIN!

Yalnız Türkiye’nin tedbir almasının yeterli olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Bu ülkelerin de tedbir alması ve kanunlarını değiştirmesi gerekir. Ülkeden ayrılırken IŞİD ya da diğer terör örgütlerine katılmak için ayrıldıklarını bilseler bile kanun gereği bunları durduramıyorlar. Ama bunun da önleminin alınması gerekiyor. Ya da geri gönderdiğimiz, bildirerek geri gönderdiğimiz insanlar, bazı yabancı savaşçılar nasıl oluyor bilmiyoruz ama tekrar Türkiye’ye geri geliyor. Yani havaalanına geri geliyor. Bazen doğrudan o ülke üzerinden geliyor ya da üçüncü bir ülke üzerinden geliyor. Bu konuda demek ki sadece burada Türkiye’nin tedbir alması yetmez. O ülkelerin de alması gerekiyor” diye konuştu.
#Mevlüt Çavuşoğlu
#ITB
#IŞİD
9 yıl önce
default-profile-img