|

Cinayeti son 50 m2 çözecek

Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesinde öldürülen Sırp taraftarın yerde yattığı bölgeye ait görüntüler İstanbul Emniyeti’nde özel incelemeye alındı. Kayıtlardan hareketle 50 metrekarelik alandaki tüm taraftarların önce eşkalleri sonra kimlikleri belirlenecek, ardından gözaltılar gelecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:13 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul Emniyeti’nin Glatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol maçı öncesi çıkan olayda, hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko cinayetini çözebilmek için oluşturduğu özel ekip, kamera görüntülerinden cinayetin işlendiği 50 metrekarelik alanı mercek altına aldı. Görüntülerde, 50 metrekarelik alanda bulunan kişilerin önce eşkalleri sonra kimlikleri belirlenecek.

GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR

İsmi belirlenen taraftar, oluşturulan özel ekip tarafından gözaltına alınacak. Görüntünün elde edildiği kameranın uzak, ortamın karanlık olması ve meşale dumanının görüntüyü bulanık hale getirmesi nedeniyle teknik olarak yürütülen iyileştirme çalışmalarının uzadığı belirtildi. Soruşturma için görevlendirilen özel ekiplerin, olay yerinde yaptıkları saha çalışmaları ve spor salonu etrafındaki güvenlik kamera görüntüleri incelemelerinde de ciddi bulgulara ulaştı. 

GÖZALTI SAYISI 6'YA ÇIKTI  

Bulgular arasında delici ve kesici aletler de yer aldı. Elde edilen bulgular incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü Laboratuvarı’na gönderildi. Kovuşturmada önceki gün 5 kişi  gözaltına alınmıştı. Dün de bu 5 kişinin ifadeleri doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelinin cinayet suçlamasını kabul etmediği öğrenildi. 

SIRP POLİSİ İLE GÖRÜŞME 

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, olaya Sırp taraftarların karışmış olma ihtimali ve ilerleyen süreçte bu kişilerin de tespit edilmesi durumuna ilişkin Sırp emniyet yetkilileriyle de irtibat kurdu.
#Glatasaray Liv Hospital
#Marko
#cinayet
9 yıl önce