|

Çirkin iftira

Türkiye ve hükümeti hedef olan operasyonların dış bağlantılarını deşifre eden Yeni Şafak, operasyonların sözcüsü konumundaki medya organlarının hedefi oldu.

.
00:00 - 22/12/2013 Pazar
Güncelleme: 00:54 - 22/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Çirkin iftira
Çirkin iftira

İstanbul'da hükümeti hedef alan operasyonlardaki hukuk ihlallerini deşifre eden Yeni Şafak karalama kampanyasının hedefi oldu.

Operasyonların sözcüsü konumundaki bazı internet siteleri ve gazeteler, Yeni Şafak'ın gözaltına alınan işadamı Rıza Sarraf'ı daha önce arayarak, Maliye Bakanlığı'nın kendisinin de isminin geçtiği bir vergi incelemesini haber yapmama karşılığında 1 milyon lira istediğini iddia etti.

GÜYA SAVCILIK İFADESİ

Siteler ve gazeteler bu çirkin iftirayı Rıza Sarraf'ın savcılıktaki ifadelerine dayandırdıklarını öne sürdüler.

'Rıza Sarraf'ın savcılık ifadesi' olarak yayınladıkları metinde Rıza Sarraf'a atfen şu ifadeler bulunuyor:

ARAYAN AVUKATTIM DEDİ

'Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberin metnini getirdi ve de Yeni Şafak Gazetesi'nde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım.'

BÖYLE BİRİ YOK

Oysa Yeni Şafak'ta H.K. isimli bir ekonomi yazarı bulunmuyor.

Yeni Şafak'tan Sarraf'ı sadece Ekonomi Şefi Yakup Kocaman aradı.

Kocaman, 13 Ekim 2013 tarihinde 'Turkleaks' manşetiyle yayınlanan haber öncesinde işadamı Rıza Sarraf'ı arayarak hakkındaki iddiaları sordu.

CEVAP HAKKI İÇİN ARADI

Kocaman cevap hakkına saygı gereği aradığı Sarraf ile yaptığı görüşmeyi de kaydetti.

Rıza Sarraf dört dakika süren telefon görüşmesinde özetle hakkındaki iddiaları reddetti ve görüşme de bu şekilde sona verdi.

BİLE BİLE İFTİRA

Dün bazı internet sitelerinde karalama kampanyası başlatılması üzerine Kocaman, Yeni Şafak'ın internet sitesine bir açıklama yaparak işin aslını şu şekilde anlattı:

'13 Ekim Pazar günü Yeni Şafak gazetesinin manşetinde 'Turkleaks' başlığıyla yayınlanan haberimin araştırma süreci kapsamında, Rıza Sarraf ile 11 Ekim Cuma günü saat 17.27'de, ses kaydında dinleyeceğiniz şekilde 4 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptım. Rıza Sarraf ile hayatımda hiç karşılaşmadım, yüz yüze görüşmedim. Rıza Sarraf ile üçüncü şahıslar aracılığıyla da hiçbir irtibatım olmadı. Dinleyeceğiniz ses kaydında yer alan görüşme dışında başka bir telefon görüşmesi de yapmadım. Şahsımı hedef alan iddiada bulunanlar ve maksatlı yayınlarla ilgili hukuki haklarımın saklı olduğunu beyan ederim.'

KAYIT CİHAZINI VERELİM

Yeni Şafak elindeki ses kaydını ilgili makamlara, kaydın yapıldığı cihazla birlikte teslim etmeye hazır olduğunu da açıkladı.

Gerçeğin ortaya çıkması üzerine bazı siteler haberlerini kaldırırken, operasyonun sözcüsü olan bazı siteler kasıtlı olarak, 'manipüle edilmiş olması muhtemel' ifadelere dayanarak gazetemizi hedef göstermeye devam etti.

13 Ekim'de manşet haber

Yeni Şafak gazetesi, yurt dışından Türkiye'ye yönelik 6.2 milyar TL değerindeki dolar ve euro transferleriyle ilgili Maliye'nin vergi incelemesi başlattığını haberleştirdi. Haber, 13 Ekim'de Türk-Leaks başlığıyla manşetten kamuoyuna duyuruldu.

Rıza Sarraf ile yapılan telefon görüşmesi

11 Ekim tarihinde Yeni Şafak gazetesi Ekonomi Şefi Yakup Kocaman'ın Rıza Saraf ile yaptığı görüşme şöyle: Yakup Kocaman: Bize bazı dökümanlar geldi. Orada sizi Maliye'ye şikayette bulunmuşlar. Sizin talimatınızla ya da çalıştığınız şirketler üzerinden yurtdışından Türkiye'ye para geldiği, vergi ödenmediği şeklinde. Bu konuyu size sormadan herhangi bir şey yapmak istemedik açıkçası.

Rıza Sarraf: Beni Bugün gazetesinden de aradılar geçen Pazartesi.. ben de dedim ki, dilediğiniz gibi haber yapın, ismim geçerse tazminat davası açacağımı söyledim. Benim bunlarla hiçbir alakam yok... Onlar da zaten benim alakam olmadığı kanaatine vardılar, haber yapmadılar... Benim Maliye'de herhangi bir sorunum yok.. araştırılacak hiçbir şeyimiz yok.. Hiçbir araştırmam da yok.

10 yıl önce