|

Çirkin tehdit

Seçimler yaklaştıkça Güneydoğu’daki halk üzerinde PKK’nın baskı kurma çabaları da artmaya başladı. Bazı illerde AK Partili adayları evlerinde ağırlayan ailere tehdit mektubu gönderildi. Mektupta vatandaşlar, oylarını AK Parti’ye vermeleri durumunda “bedel ödemekle” tehdit ediliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:32 - 20/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

PKK'nın silahlı kanadı HPG, vatandaşlara mektup göndererek, “Eğer sizin ailede bir tek oy AKP veya başka bir partiye gitsin o zaman hesabımızın da büyük olacağını sizin bilmeniz gerekir” tehdidinde bulundu. PKK tehditlerinde özellikle Güneydoğu'da AK Partili adayları evlerinde ağırlayan aileleri hedef aldı.



AK PARTİLİLER'İ AĞIRLAYANLAR HEDEFTE


7 Haziran Genel Seçimleri yaklaşırken, PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin, Güneydoğu'da bazı illerde, AK Parti'ye veya başka bir partiye oy vermemeleri yönünde vatandaşları tehdit ettiği ortaya çıktı. “HPG” imzalı tehdit mektuplarında, AK Parti milletvekili adayları ile görüşen ve evlerinde ağırlayan vatandaşlara tehdit ediliyor.



BURNUNUZDAN GETİRECEĞİZ


Vatandaşlara mektupla gönderilen tehdit şöyle: “Biz bir hususa anlam veremiyoruz. Yani AKP bu kadar kirlenmişken nasıl olur da yanında yer alıyorsunuz. Ya anlamıyorsunuz ya da sizi satın alacak paralar akıtmaktadır. Eğer bu duyduklarımız gerçek ise o paraları burnunuzdan getirmesini gayet iyi bildiğimizi sizin de bilmeniz gerekli. Eğer sizin ailede tek bir oy AKP veya başka bir partiye gitsin o zaman hesabımızın da büyük olacağını sizin bilmeniz gerekir.” PKK, 2014 yerel seçimleri öncesinde de başta Hakkari olmak üzere AK Partili adaylara tehdit mektubu göndermişti.



YEREL SEÇİMLERDE AYNISINI YAPTILAR


Mektupta AK Partili adaylar “Sizde nasıl bir vicdan var ki tüm gerçeği görmenize rağmen düşmana hizmet edebiliyorsunuz” sözleriyle suçlanıyordu. “Bunun bedelini halkımıza, hareketimize ve tarihine karşı en ağır şekilde ödersiniz” tehdidiyle devam eden mektup, “bu size son uyarımızdır” ifadesiyle son buluyordu. Ayrıca 7 Haziran seçimleri için bölgede çalışma yürüten Ak Partili adayların seçim araçları sık taşlı sopalı saldırıya uğruyor.


#seçimler
#pkk
#ak parti
9 yıl önce