|

Çocuk kanalında paralel propaganda

Türkiye'nin ilk çocuk televizyonu olarak kurulan Samanyolu Grubuna ait Yumurcak TV, yeni bir skandala imza attı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın paralel yapı operasyonları sırasında gözaltına alınışını canlı yayında veren Yumurcak TV, şimdi de çocuklar için çizgi film videolarının sunulduğu web sitesinde paralel yapının yanlı haberlerini sunuyor.

Yeni Şafak
13:15 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 13:36 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Ülkemizin şifresiz olarak yayın yapan ilk çocuk televizyonu olan ve Samanyolu Yayın Grubu tarafından kurulan Yumurcak TV'de paralel operasyonlar sürüyor. Türkiye'nin en çok seyredilen çocuk temalı kanalı olduğu iddiasındaki kanal, 14 Aralık tarihinde 13 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen paralel yapı operasyonu sırasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınma anlarını çizgi filmi yayınını keserek canlı yayınla çocuklara izletmesiyle gündeme gelmişti.




Çizgi film arası paralel propaganda

Samanyolu Yayın Grubuna ait Yumurcak TV, kardeş kanalları Samanyolu, Samanyolu Haber televizyonlarının etkisinden çıkamıyor. Çocuklara özel yayın yapan kanalın resmi web sitesinde yer alan “Haber Video" bölümünde çocuklara çizgi filmlerle birlikte paralel yapı propagandası izlettiriliyor. Yumurcak TV'nin ana sayfasından ulaşılabilen videolarda “Milli İttifak Millete Ne Vaat Ediyor", “Oktay Ekşi Nefret Operasyonunda Zaman'ı Yalnız Bırakmadı", “Medyaya Darbe Operasyonuna Uluslararası Af Örgütünden Sert Tepki", “En Barışçıl İnsanları Terörist Gösterme Gayreti" gibi videolar, çizgi filmlerle birlikte çocuklara sunuluyor.




#Yumurcak TV
#Samanyolu
#Paralel Yapı
#Ekrem Dumanlı
#Propaganda
9 yıl önce