|

Çocuk olmak mazeret değil

Kobani bahaneli 6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü ve 3 arkadaşının ölümüne yol açan 18 yaşından küçük 6 şüpheli için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, ‘canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme’ suçunu işleyenlere ilişkin hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 21:03 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani bölgesinin IŞİD terör örgütünce işgalini bahane ederek sokağa dökülen ve aralarında Yasin Börü ile arkadaşlarının da bulunduğu kişileri katledenlere yönelik hazırlanan iddianameyi kabul etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde 18 yaşından küçük 6 şüpheli için 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, 6-7 Ekim 2014'te terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren kişiler tarafından güvenlik güçleri ve kamu kurum kuruluşlarına yönelik taşlı, molotofkokteyli, havai fişekli ve basınç etkili parça tesirli el yapımı patlayıcı ve silahların kullanıldığı birçok saldırının gerçekleştirildiği yer aldı.



OTOPSİ DETAYI YAZILDI


Olayların başlamasında, HDP Merkez Yürütme Kurulu, terör örgütü PKK/KCK ve İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın yapılan görüşme sonrasında yaptığı açıklamaların etkili olduğu vurgulandı. Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesi olayına ilişkin otopsi raporunun da yeraldığı iddianamede, maktullerin vücudunda çok sayıda kesici ve delici alet yaralanmasının saptandığı kaydedildi. Börü'nün vücudunda öldürücü 15 bıçak yarası, bir de mermi çekirdeği, Dakak'ın vücudunda ise 22 kesici alet yarası ile bir mermi çekirdeği tespit edildiğini belirten savcılık, Gökguz'un vücudunda da öldürücü nitelikte 20 kesici alet yarasının bulunduğunu vurguladı. Güneş'in vücudunda da çok sayıda kesici, ezici ve delici alet yaralanmasının belirlendiği, maktulün vücuduna bir de silah mermi çekirdeğinin isabet ettiği belirtildi.



5'ER KEZ MÜEBBET


İddianamede, olay sonrası bulunan mermi çekirdeği ve kovanların kriminal incelemesinde, 23 Ekim 2012'de Bağlar Polis Merkezi'nde güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı eyleminde ele geçirilen 6 kovanla uyumluğu olduğunun belirlendiği, iki olayda kullanılan silahın ele geçirilemediği kaydedildi. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce önümüzdeki günlerde yargılanmalarına başlanacak 18 yaşından küçük tutuklu 6 sanık hakkında 4'er kez 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve


bir kez de 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bir süre önce kabul edilen iddianamede de 26'sı tutuklu 34 sanık hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.


#Kobani
#IŞİD
#Diyarbakır
#Yasin Börü
9 yıl önce