|

Çocuklara umut ışığı olacak

Çok az görme yeteneği olan 0-6 yaş aralığındaki çocuklara erken müdahale için hazırlanan "Günışığı Projesi"nin tanıtımına katılan Emine Erdoğan, projenin umut ışığı olacağını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 23:28 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Engelsiz Yaşama Derneği (Ey-Der) ve Gönül Turgut Bireysel Eğitim Danışmanlığı tarafından geliştirilen, Avea'nın desteğiyle hayata geçirilen, çok az görme yeteneği olan 0-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik erken müdahale eğitimini öngören “Günışığı Projesi”, Four Seasons Bosphorus Otel'de tanıtıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.



ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE


Erdoğan, toplantıda, yüzde 1 de olsa görme kalıntısı bulunan görme engelli çocukların erken müdahale eğitimiyle hayatlarına engelsiz olarak devam etmesine imkan sağlayabilecek hayırlı bir girişime katkı sunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Erdoğan, projenin görme engelli çocuklar için olduğu gibi aileleri için de umut ışığı olacağını belirterek, “İnanıyorum ki bu eğitim onlar için beyaz baston kadar önemli bir imkan. Çünkü çocuklarımız alacakları eğitimle az da olsa sahip oldukları ışık algılarını yönetmeyi öğrenerek, hayatlarını engelsiz olarak sürdürebilecek” diye konuştu.


#Engelsiz Yaşama Derneği
#Emine Erdoğan
#erdoğan
9 yıl önce