|

Çocuklarımız için siyaset

İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Emin Öztürk : “Çocuklar İçin Siyaset” dedi.

Yeni Şafak
00:02 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 18:53 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Emin Öztürk'e “Neden Çocuklar İçin Siyaset?" dedik. Sayın Öztürk sorumuzu şöyle cevapladı :



“Çocuklarımız geleceğimizdir. Geleceğin inşaası ise ancak eğitimle mümkündür. Hamdolsun genç bir nüfusumuz var. Ülkemizin en büyük sermayesi çocuklardır. Onları doğru eğitebilirsek toplum olarak sıçrama yapabiliriz. Aksi halde en büyük sorun çocuklarımız olabilir. Doğru eğitim, fıtrata, yaradılışa uygun eğitim. Unutmayalım, bütün çocuklar çiçektir, her çiçek farklıdır. Yeni Türkiye'nin eğitim reformunda görev almak için aday oldum.



Dr. Hüseyin Emin ÖZTÜRK kimdir?


Şair – Yazar – Sosyolog... 1958 yılında Kayseri'de doğdu. Ortaöğrenimini Kayseri İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bölümünde "Batı Çocuk Klasiklerinde Temel Değerler" adlı tezi ile Yüksek Lisans yaptı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümünde "Çocuğun Sosyalleşmesine Televizyonun Etkileri" adlı tez çalışmasıyla bilim doktoru ünvanını aldı.



Türkiye Diyanet Vakfı'nın değişik birimlerinde görev aldı. Ankara, İstanbul Yayınevleri Kurucu Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nin basım – yayım ve tanıtım hizmetlerinden sorumlu Vakıf Yayınları işletmesinin Kurucu İşletme Müdürlüğü görevini yürüttü.



Türkiye'de ilk özel radyolardan olan Akra FM radyosunun Kurucu Genel Müdürlüğünü yaptı. Halen kurucusu bulunduğu Özel Gökyüzü Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanıdır.



Siyasete Ak Parti ile başladı. Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2004 mahalli seçimlerinde Kartal ilçesinden İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. Üç dönem İstanbul İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu Başkanlığı ve Daimi Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu.



Edebiyata şiirle başladı. Şiirleri değişik edebiyat dergilerinde yayımlandı. Çocuklar için hikâye ve romanlar yazdı. “Kınalı Kuzu" adlı eseriyle 1979 yılında Gerçek Dergisi'nin Çocuk Hikâyesi Yarışmasında birinci oldu. “Yaralı Keklik" adlı eseriyle Kültür ve Turizm Bakanlığının 1987 yılı Çocuk Edebiyatı ikincilik ödülünü, “Gül Ağacı", “Çiğdem Çiçekleri" adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliğinin 1988 Yılı Çocuk Edebiyatı dalı “Yılın Yazarı" ödülünü aldı. “Gül Ağacı" adlı eseri İngilizceye, “Yaralı Keklik" adlı eseri ise Farsçaya çevrildi. Eserlerinden bazıları senaryolaştırıldı. “Düştüm Kâbe Yollarına" adlı şiiri Ender Doğan tarafından, “Efsunlu Şehir" adlı şiiri ise Amir Ateş tarafından bestelenerek TRT repertuvarına girdi.



Türkiye Gönüllü Teşekküllüler Vakfı Kurucusu, Türkiye Yazarlar Birliği, Birleşik Sanatçılar Derneği, İLESAM üyesidir. Halen “Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği"nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.



Evli ve dört çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça biliyor.



ESERLERİ :

Kınalı Kuzu, Derviş Dede'nin Dilinden İman Prensipleri, Bu Sevdanın Uğrunda, Derviş Dede'nin Dilinden İbadet İlkeleri, Yaralı Keklik, Çiğdem Çiçekleri, Gül Ağacı, İpek Kuyruklu Uçurtma, Batı Çocuk Klasiklerinde Temel Değerler, Kişilik Gelişimi Açısından Çocuk ve Televizyon, Kalbimin Kanat Sesleri, Rüya Şiirleri



#Hüseyin Emin Öztürk
#milletvekili adayı
#ak parti aday adayları
9 yıl önce