|

Çok istiyorsan gel o zaman

Yolsuzluk iftirasıyla darbe girişiminde bulunanların ihanetinin tescillendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen’e çağrıda bulundu: Senin elini kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına. Hiç kimse sana ‘gelme’ demiyor. Çoktandır ‘gel’ diyoruz zaten

Fazlı Şahan
14:42 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:05 - 18/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlaması törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişimi engellenin paralel yapıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fethullah Gülen’i bir kez daha Türkiye’ye çağıran Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Bizim 12 yılda attığımız her adım birilerini rahatsız etti. Defalarca kirli oyunlarla üzerimize geldiler. Bütün tuzakları, kumpasları bozduk. 

OYUNU ANINDA GÖRDÜK

Geçen yıl 17 Aralık’ta yine Konya’daydım. Bugüne kadar hiçbir 17 Aralık’ı ihmal etmedim. Yargı, emniyet, medya el ele verdiler o gün operasyon başlattılar. Çok kirli bir algı operasyonu devreye girdi. Adına yolsuzluk operasyonu dediler ama daha o gün yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı. Bu darbe girişimini anında gördük. Çok açık şekilde hükümeti devirmeye yönelik adım atılmıştı.

KİRLİ YÜZLERİ ORTAYA ÇIKTI

25 Aralık’taki asıl tuzak polislerin bilgisayarlarından çıkarıldı. Kullanılacak fezlekeye dönemin başbakanı yazıldığı ortaya çıktı. Kirli yüzlerini daha net gördük. İddialarının, iftiralarının, çirkefliklerinin nasıl sınır tanımadığını gördük. Bu tuzağı gördünüz, darbe girişimini boşa çıkartınız. Kimlerin ittifak yaptığını görün. Eski Türkiye’nin ne kadar aktörü varsa kucaklaşıyorlar. 

PENSİLVANYA’DA KORUMA ALTINDA

Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler, beddua seansları ve şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan, onun kendi takımı için ‘onların yerinde olmak isterdim’ diyor. Senin elini, kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine. Hiç kimse sana ‘gelme’ demiyor, gel. Çoktandır sana ‘gel’ diyoruz zaten. Pensilvanya’da koruma altında olanlar buraya gelemez. 

İHANETLERİNİ TESCİLLEDİK

Size bir sözümüz var; ‘Bu haşhaşilerden hesap soracağız’ dedik. ‘Uluslararası çevrelerin maşası olan bu paralel yapıdan hesap soracağız’ dedik, ‘İnlerine gireceğiz’ dedik. Verdiğimiz sözü tuttuk, tutuyoruz. İnlerine girdik, ihanetlerini tescilledik, daha da fazlasını yapacağız. Yolsuzluk iftirası altında darbe girişiminde bulunanlardan hesap sorduk, soracağız. ‘Basın özgürlüğü kısıtlanıyor’ iftirasıyla Türkiye’yi karalamaya çalışanların oyunlarını da bozacağız. Emniyette oyunu bozduk, yargıda oyunu bozup yargıyı tehdit ve şantajdan da inşallah kurtacağız. 

Şaklabanlara teslim etmeyiz

14 Aralık’taki paralel yapı operasyonunu eleştiren Avrupa’yı eleştiren Erdoğan, “Avrupa’da birileri peşin hüküm veriyor, geçti o günler. İstediğiniz yalan haberi yapın, biz istikametimizi kendimiz belirleriz. Parmağını sallayarak Türkiye’ye akıl vermeye çalışanlar, eski Türkiye olmadığını anlasınlar. Türkiye’ye demokrasi dersi vereceklermiş. Gelin de Türkiye size demokrasi dersi versin. Soydaşlarımızın oturduğu evler kundaklandı hala haber yok. Yapılan işkencelerin hesabını sordunuz mu? AB’nin önce aynaya bakması lazım. Türkiye sizin günah keçiniz değil. Hiç kusura bakmasınlar, biz AB'nin kapı kulu değiliz. Alacaklarsa alırlar, almayacaklarsa almazlar. Bu sözlerimizden de rahatsız oluyorlar” dedi. Erdoğan, bu ülkeyi maşalara asla teslim etmeyeceklerini vurguladı ve “Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taşeronu ihanet şebekelerine, paralel devlet yapılanmalarına, hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.


17 Aralık sadece Şeb-i Arus'tur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mevlana'yı anma törenlerine katılan misafirler için Konya'da verdiği akşam yemeğinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geçen yıl 17 Aralık'ta hepimizi düşencelere sevk eden gelişmeler yaşandı. Türkiye’nin geleceğini karatacak bir dizi olayların planlaması içine girdiler" dedi. Davutoğlu, "Bir yılın muhasebesini yaptığımızda geçen sene ben kendilerine sayın başbakanımız diye hitap etmiştim.  10 Ağustos’ta tecelli eden milli iradenin ardından kendisine sayın cumhurbaşkanımız demekten onur duyuyorum. Bizim için 17 Aralık sadece Şeb-i Arus’tur sadece vuslattır ve sadece böyle kalacaktır" diye konuştu.


1 hafta ücretsiz

Erdoğan, Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışında hızlı trenin 1 hafta süresince ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Konya-İstanbul YHT, günde 2 gidiş 2 dönüş seferi yapacak. YHT Konya’dan 6.10 ve 18.35’te, İstanbul’dan ise (Pendik) 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek. YHT’de erken bilet alan yolcular 42,5 liradan seyahat edebilecek. Ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde ise tam biletle 119 lira karşılığında seyahat edilecek.


İstanbul-Ankara için ikinci YHT müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul arasında 3,5 saatlik süreyi kısaltacak ikinci yüksek hızlı tren hattı projesi bulunduğunu bildirerek, “Doğrudan Ankara’dan İstanbul’a giden bir yüksek hızlı tren. Taliplisi olması halinde yap-işlet-devret modeliyle ihalesine çıkmak istiyoruz” dedi. Saatte 350 kilometre hız öngördüklerini belirten Elvan, projeye şu ana kadar 5-6 firmanın ilgi gösterdiğini, böylece iki şehir arasında mesafenin 1,5 saate hatta 1 saat 15 dakikaya düşeceğini kaydetti. Elvan, “Eğer taliplisi olursa 2015'te başlayabiliriz” diyerek, 2019 yılı içinde projenin tamamlanabileceğini belirtti.

#cumhurbaşkanı
#recep tayyip erdoğan
#paralel yapı
#operasyon
9 yıl önce