|

Çolakkadı, Öz ve Akkaş'a inceleme

HSYK 3. Dairesi, Savcı Muammer Akkaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcıvekili Zekeriya Öz ve Savcı Celal Kara ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok için inceleme yapılması kararı verdi.

Aa
00:00 - 7/01/2014 Salı
Güncelleme: 12:13 - 7/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Çolakkadı, Öz ve Akkaş'a inceleme
Çolakkadı, Öz ve Akkaş'a inceleme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üçüncü Dairesi, aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, savcılar Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş'ın bulunduğu bazı savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetler nedeniyle inceleme yapılmasına karar verdi.

Ahmet Hamsici'nin başkanlığında toplanan HSYK 3. Dairesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, savcılar Zekeriya Öz ve Muharrem Akkaş ile operasyona katılan savcılar ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkındaki ihbar ve şikayetleri ele aldı.

3 buçuk saat görüştüler

Savcıların durumunu görüşmek üzere sabah saat 09.30'da toplanan 3. Daire üyeleri, 3 buçuk saat süren bir görüşme yaptı. Toplantı sonunda, Çolakkadı, Öz, Akkaş ve diğer savcılar ile Emniyet Müdürü Altınok hakkında inceleme yapılması kararı verildi.

Üçüncü Daire, hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasında suç işleyip işlemediklerini, hal ve eylemlerinin sıfat ve görevleri icaplarına uyup uymadığını Kurul müfettişleri veya müfettiş yetkisine haiz kıdemli hakim veya savcı eliyle araştırma ve gerektiğinde haklarında inceleme ve soruşturma işlemleri için teklifte bulunuyor.

Hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasındaki suç soruşturması ile disiplin soruşturma ve kovuşturması sonucu hakkında karar vermek, disiplin veya suç soruşturma ve kovuşturması nedeniyle geçici yetkiyle yer değiştirmesine veya görevden uzaklaştırılmasına karar vermek, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar vermek ise HSYK İkinci Dairenin görevleri arasında yer alıyor.

Altınok: Bilgim yok

Hakkında inceleme başlatılan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok gazetecilerin sorusu üzerine "Her şeyde hayır vardır. Bilgim yok" dedi.


10 yıl önce