|

Coşkun ve Özköse ailelerini aradı

00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 19:14 - 5/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Coşkun ve Özköse ailelerini aradı
Coşkun ve Özköse ailelerini aradı

Suriye'de Beşşar Esed yanlıları tarafından kaçırılan ve kendilerinden yaklaşık 2 aydır haber alınamayan Türk gazeteciler Hamit Coşkun ve Âdem Özköse'den iyi haber geldi. Coşkun ve Özköse bugün ailelerini telefonla arayarak durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Alınan bilgiye göre, kameraman Hamit Coşkun Türkiye'deki ailesini arayarak durumlarının iyi olduğunu haber verdi.

Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu Temsilcisi Âdem Özköse'nin de eşini telefonla arayarak durumunun iyi olduğunu, birkaç güne kadar serbest bırakılacakları yönünde bilgi verdiği öğrenildi.


Şam'da oldukları yönünde bilgi gelen gazetecilerin Türkiye'ye getirilmesi yönünde girişimler devam ediyor.


DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Suriye'deki gazetecilerle ilgili biz de bazı haberler alıyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnşallah sağ salim, hayırlısıyla dönerler ülkemize' dedi.


Davutoğlu, Muğla ziyareti kapsamında kent merkezinde bulunan Şahidi Camisi ve türbesini ziyaret etti. Türbede eşi Sare Davutoğlu ile dua eden Bakan Davutoğlu, camiden çıktıktan sonra Saburhane Mahallesi'nin sokaklarında bir süre yürüdü.


Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, gazetecilerin, 'Suriye'deki gazetecilerin bırakılacağı yönünde haberler var. Bu konuda size ulaşan bir gelişme var mı?' sorusuna, 'Suriye'deki gazetecilerle ilgili biz de bazı haberler alıyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnşallah sağ salim, hayırlısıyla dönerler ülkemize' yanıtını verdi.


Suriye'de kaçırılan gazetecinin babası: Çok mutluyuz


Suriye'de kaçırılan Türk gazetecilerden Hamit Coşkun'un babası Ali Coşkun, oğullarının yaşadığını öğrendiklerini, bundan ötürü de mutlu olduklarını söyledi. Baba Coşkun, oğlunun bir an önce eve dönmesini istediklerini belirtti.


Suriye'de Beşşar Esed yanlıları tarafından kaçırıldığı iddia edilen ve yaklaşık 2 aydır haber alınamayan Türk gazeteciler Hamit Coşkun ve Adem Özköse'nin ailelerini telefonla arayarak durumlarının iyi olduğunu bildirdiği öğrenildi. Coşkun'un Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki babası Ali Coşkun, aylardır haber alamadıkları oğullarının yaşadığını öğrendiklerinden ötürü çok mutlu olduklarını söyledi. Coşkun'un büyük oğlunu aradığını belirten Coşkun, "Bizimle bir irtibatı olmadı, ancak ağabeyini aramış. Onunla konuşmuşlar. Durumunun iyi olduğunu söylemiş. Sesini duymak, hayatta olduğunu bilmek çok güzel. Şu anda çok mutluyuz. Bir an önce eve dönmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

12 yıl önce