|

Çözüm süreci partileri aştı

İHH’nın düzenlediği Ortadoğu’da Kürtler ve Barış Sempozyumu’nda konuşan Bülent Yıldırım çözüm sürecinde tarafların dikkat etmeleri gerektiğini belirterek “Bu sürecin tarafları millettir, halktır. Artık partileri, örgütleri aşmıştır” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 23:03 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır'da, Ortadoğu'da Kürtler ve Barış konulu bir sempozyum düzenledi. Çözüm sürecine katkı sunmak için düzenlenen sempozyuma Türkiye ve çevre ülkelerden çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan İHH Genel Başkanı Yıldırım Çözüm Süreci için birtakım kararlar almak mecburiyetinde olduklarını belirterek, "Bütün egemen güçlere rağmen Çözüm Süreci'ni hukuki ve siyasi adımlar atarak gerçekleştirmek durumundayız" dedi.



TARAFTAR MİLLETTİR


Çözüm ve barış sürecine katkıda bulunanların unutulmayacağını belirten Yıldırım, ''Taraflar söylediklerine dikkat etmeli, birbirlerini rencide edecek şeylerden kaçınmalı. Bu sürecin tarafları millettir, halktır. Artık partileri, örgütleri aşmıştır” ifadesini kullandı.



100 YILLIK KAYIP


Sempozyumda konuşan Yeni Şafak yazarı Müfid Yüksel ise, “Kürt tarihini okurken son 100 yıldaki ulus devlet trajedisi üzerinden okumamalıyız. Kürtler son 20 yılda kendine geldi düşüncesi yanlış" dedi.



#Yeni Şafak
#Müfid Yüksel
#çözüm süreci
9 yıl önce